Geen categorie

Commotie zone 30.

Afbeeldingsresultaat voor fotos zone 30

Bij herhaling : ik ben voorstander van een zo groot mogelijke veralgemening van de zone 30 in mijn stad. Dat kon je trouwens al lezen in een blog die ik daarover schreef. En nee, ik ben géén groene (maar evenmin een gele, rode, paarse, blauwe of wat dan ook van politieke kleur)

https://wolput.com/2019/10/05/graag-of-niet-graag-traag/

Ik begrijp ook echt de, naar mijn aanvoelen erg opgefokte, commotie rond deze voorstellen (ondertussen goedgekeurd door de gemeenteraad) absoluut NIET. En ja, zoals ik ook al schreef is het van enorm belang dat de nodige mensen en middelen worden vrijgemaakt voor de handhaving van deze snelheidsbeperking.

En ja, ook fietsers en/of voetgangers hebben zich te houden aan het verkeersreglement. Maar…het feit dat ze dat niet altijd en allemaal doen is géén afdoende argument om de zone 30 niet in te voeren !! Net zo min als de vooringenomenheid dat je met zone 30 iedereen uit Turnhout zal jagen…

En nee, het nog te evalueren circulatieplan heeft, an sich,ook al niets te maken met de zone 30. Er zijn mensen, politici ook, die liefst alles op één hoopje gooien om zo naar de gunst van de ontevredenen te (blijven) hunkeren…

En nu twee voorbeelden : vorige donderdag verlaat ik om 16.55u de Turnova-parking via de Baron Du Fourstraat. Aan een snelheid van (max) 30km/uur vervolg ik mijn weg via de Patersstraat, Koning Albertstraat, Oude Vaartstraat, Begijnenstraat naar de Warandestraat. Overal in deze straten zeer vlot verkeer overigens.

Pas wanneer ik de Watertoren nader, kom ik in een file terecht van talrijke bussen, auto’s en fietsers. Het treinverkeer is uiteraard niet vreemd aan deze fileproblematiek. Resultaat is dat ik pas om 17.15u de rotonde aan het station kan passeren.

Vandaag, dinsdag, verlaat ik om 17.08 de Turnovaparking en ervaar alweer erg vlot verkeer in de reeds eerder genoemde straten. En eenmaal aan de Watertoren gekomen sluit ik aan in de file die zich ondertussen wel in beweging zette. Gevolg : overal respecteer ik vanzelfspekend de 30km/uur snelheid maar ben nu wel vlugger dan vorige donderdag aan de stations-rotonde.

Moraal van dit verhaal : de zo vaak vernoemde fileproblematiek die zou ontstaan in de Patersstraat omwille van de nieuwe verkeerscirculatie…heb ik op deze spitsuren, nog niet kunnen ervaren.

Nog even dit : ik durf er nu al op wedden dat, van zodra er meer en correct streng, zal worden gecontroleerd op het naleven van de snelheid in zone 30 en er effectief rijbewijzen gaan worden ingetrokken, er opnieuw moord en brand zal worden geschreeuwd…omdat men aan handhaving werkt…  !!

Standaard

2 gedachtes over “Commotie zone 30.

  1. Vermeulen zegt:

    Theoretisch kan hier in dat Belgieenlandje alles , als de lui over hun dossiers hangen of buigen weet het geen mens beter maar ………. In de praktijk zijn het in mijn ogen gewoon zwijnen want niks wordt er uitgeprobeerd en zo kan ik nog meer zaken aan halen !!!!

    Like

    • ik begrijp echt weer niet waarom je in deze weer mensen moet uitschelden hoor Frans. Noteer alvast dat ik het daar niet mee eens ben, maar dat je zelf verantwoordelijk bent en blijft voor wat je schrijft. En verder : ik hou mij in mijn stad al langer dan vandaag en in meer straten dan waar het verplicht is, aan de 30km/uur hoor. En ik beschouw mezelf alvast ook NIET als een zwijn, alhoewel…zwijnen best wel erg intelligente dieren zijn hoor… https://schooltv.nl/…/DeBuitendienst/Varkens__zwijnen.pdf

      Like

Reacties zijn gesloten.