Geen categorie

Vast-goed ?

Afbeeldingsresultaat voor fotos van garageboxen of staanplaatsen

Ergens begin mei van dit jaar kregen we een folder in de bus van de sociale huisvestingsmaatschappij DE ARK. Met de aankondiging dat er in het project Lokerenschuif (=hoek Patriottenstraat/Spoorwegstraat) garageboxen en staanplaatsen te koop worden aangeboden.

Prijs voor zo’n -overdekte- autostaanplaats : 10.763 euro, BTW (want nieuwbouw) inbegrepen. Een financieel aantrekkelijk aanbod. Ik laat via mail mijn interesse blijken bij DE ARK. We maken een afspraak tot bezichtigen van deze staanplaatsen en boxen. Maar, in de avond voor het plaatsbezoek krijg ik een mail dat dit  niet kan doorgaan. Ik zou de volgende dag worden gebeld om hierover uitleg te krijgen.

https://www.arkwonen.be/nieuws/turnhout-lokerenschuif-staanplaatsen-en-garageboxen-te-koop  (zo staat het momenteelnog steeds aangekondigd op de website van DE ARK…)

Uit dat telefoontje leer ik dat DE ARK blijkbaar een fout heeft begaan door deze verkoop zo te willen organiseren. Dit moet namelijk verlopen via een bod onder gesloten omslag, neer te leggen bij een notaris. DE ARK zou deze procedure starten waardoor de verkoop wellicht pas na de zomervakantie kan doorgaan.

Deze week, op 9 oktober stuurt DE ARK mij een mailtje dat de verkoop ondertussen werd geregeld zoals moet, via de notaris. Maar… wat blijkt…het miniumbod, wat onder gesloten omslag moet worden uitgebracht ligt nu op -12.500€- BTW NIET INBEGREPEN..

Met andere woorden, euh…cijfers : een autostaanplaats die me aanvankelijk 10.763€, BTW inclusief zou gekost hebben krijgt nu een prijsverhoging tot 12.500€, BTW  NIET-inbegrepen. Of een totaalsom van 15.000€. (2.500 € btw inbegrepen)

Een pijsverhoging van maar liefst 40%…Tel daarbij  nog de notariskosten, volgens DE ARK tussen 2.000- en 2.500 euro…

Goed om weten is dat DE ARK van de Vlaamse overheid flink wat subsidies heeft gekregen, vooral dan voor het aankopen van de grond voor dit project.

Dat de prijzen van het vastgoed schommelen, meestal naar boven, is algemeen geweten. Maar dat er een prijsverhoging van -40%- kan/mag worden toegepast op slechts 5 maanden tijd…dat kan ik VAST niet als GOED beschouwen…

Dat DE ARK een verkoop aankondigt, zonder daarbij de procedure te kennen of te respecteren is hoe dan ook erg bedenkelijk. Dat ze bovendien de aangekondigde prijs in één klap doen toenemen met (minstens) 40%…is wat mij betreft absoluut onaanvaardbaar. Ik hoorde wel al eens klachten over de werking van DE ARK. Na deze ervaring zal ik alvast niet meer geneigd zijn deze -min of meer- weg te wuiven

Rechtevenredig met deze enome prijsverhoging is mijn interesse voor een aankoop dan ook enom gezakt !!

 

 

Standaard