Geen categorie

Vrije meningsuiting

Afbeeldingsresultaat voor fotos van haat

Op 15 juli publiceerde ik de blog “ze pakken ons werk af” https://wolput.com/2019/07/15/ze-pakken-ons-werk-af/ Op de facebookpagina van een vriend, die deze blog deelde, kwam een heuse scheldkannonade tegen mij, als reactie op deze blog terecht.

En wel in volgende bewoordingen : “Zever in pakskes van zure, xenofobe, polariserende Wolput, die zelf op kosten van de staat leeft. De man zorgt voor haat, nooit voor oplossingen. Wordt het niet eens tijd om zelf te denken i.p.v. dat vergif zonder boe of bah te verspreiden? Wolput is een haatpredikant, die vooral geen positieve oplossingen aanreikt, een misantroop 1ste klas. Een zielige navelstaarder met oogkleppen . Bah.”

Nu ben ik al wel wat gewoon, maar deze scheldpartij gaat er heel zwaar over. Voor mij was meteen duidelijk dat deze man mijn blog helemaal NIET had gelezen. Hij had enkel de behoefte om mij zwaar uit te schelden.

Dit pik ik NIET

Maar, voor alle zekerheid, want misschien ben ik wel ‘blind’ voor mijn eigen schrijfsels nam ik contact op met UNIA. Ik vroeg hen, me te laten weten waar ik in deze blog uiting geef van xenofobie, haat en geen oplossingen zou aandragen.

Enkele dagen geleden -1/8 ll, kreeg ik volgend en duidelijk antwoord van Unia :
Beste Meneer Wolput,
Unia heeft uw melding over uw blogpost ‘Ze pakken ons werk af!’ goed ontvangen.
Deze melding werd bij ons geregistreerd als DOS-19-04839.
De inhoud van de blogpost zoals hij online stond op datum van 31/07/2019, overschrijdt volgens ons niet de grenzen van de vrijheid van meningsuiting.
Met vriendelijke groeten,

 

 

U zal begrijpen dat ik de scheldpartij van deze mijnheer niet gewoon blauw-bauw wil laten. Alles wat hij schrijft is een zeer zware aantasting van mijn eer en goede naam.

Maar erger nog dan dat is de haat die hij ten overstaan van mezelf wil creëren. In tijden waarin zo snel en voor het minste, naar geweren en/of messen wordt gegrepen, komt dit erg bedreigend over.

Na de vakantie ga ik dan ook met een jurist samen zitten om na te gaan of ik hiertegen een klacht kan indienen. Zij die denken mij te kunnen of te mogen gebruiken als een schotelvod, zullen ter verantwoording worden geroepen !!

Standaard

2 gedachtes over “Vrije meningsuiting

  1. Devolder Lucien zegt:

    Groot gelijk dre,voor mij ben je altijd eerlijk in je blogs een plezier om te lezen,altijd kort op de bal met de juiste uitleg voor iedereen begrijpbaar!
    Aub verder doen dre we genieten er van!

    Like

Reacties zijn gesloten.