Geen categorie

Handhaving

Afbeeldingsresultaat voor fotos van verkeershandhaving

Verkeersregels en wetten hebben maar zin, als daar ook de nodige handhaving tegenover staat. Ik zie en krijg steeds meer signalen dat het met die handhaving in onze stad steeds meer mank loopt.

Zo zijn De Merodelei en de Victoriestraat steeds meer een baken van verkeersinbreuken geworden. Dat heeft dan vooral te maken met dubbel parkeren (nogal wat automobilisten zijn zelfs te lui om een open parkeerplaats te gebruiken) stoepparkeren èn stoepfietsen. Snelheidsmaniakken gebruiken de Victoriestraat en in het verlengde de Korte Vianenstraat als een lanceerplatform.

Voor de volledigheid vermeld ik -voor de elfhonderdste keer- het gevaarlijke tegen de richting fietsen in de Gasthuisstraat en de Warandestraat. Hetzelfde gevaarlijke fenomeen doet zich ook in toenemende mate voor op de fietspaden langs de Ring, Steenweg op Diest, Steenweg Op Gierle…

In 2016 schreef de politie 46.000 flitsboetes uit in Turnhout. Meer dan er inwoners zijn, zegt de politie zelf. Ondertussen werd in onze stad de zone 30 gevoelig uitgebreid. Het zou dus nuttig zijn te weten hoeveel  flitsboetes er -bijvoorbeeld in 2018- werden uitgeschreven BINNEN de ring in welke straten en hoeveel daarvan in de zone 30… Leden van de politieraad die deze blog lezen…weten wat te vragen !!

https://wolput.com/2018/04/28/ijverige-politie/

Tot slot nog even dit : de Vlaamse overheid heeft de intentie om steeds meer kruispunten met verkeerslichten, conflictvrij te maken. Conflictvrije kruispunten hebben maar zin als iedereen ook het rode licht respecteert. Zo diende ik deze week nog in de remmen te gaan -ondanks groen voor mij- omdat aan de Miko een fietser flagrant door het rood reed…door de verbazing weet ik niet meer zeker of het zijn fiets of hijzelf was die een kleurtje had.

Maar evenzeer zijn er nog steeds en overal te veel auto’s waarvan de chauffeurs ook van kleurenblindheid getuigen…

Standaard

5 gedachtes over “Handhaving

 1. Livin Klaasen zegt:

  Waarom van het hele gebied binnen de ring geen zone 30 maken?
  Ik zie dagelijks fietsers tegen de fietsrichting in rijden maar nog nooit een boete uit zien schrijven, allen een vermanend vingertje van oom agent, maar dat zal niets helpen want 50 meter verder stappen ze weer rustig op hun fiets.
  Of wonen er misschien zoveel mensen in onze stad die de verkeersregels niet kennen of zich niet willen aanpassen aan de regels die hier heersen.

  Like

  • Heel juist Livin. Maar wat heeft het tot nut om de hele binnenstad tot zone 30 te maken als men de snelheid in de huidige zones nog niet kan/wil handhaven…

   Like

 2. Devolder lucien zegt:

  Zone 30word gewoon aan de laars gelapt! In heel Turnhout binnenstad ook de borden 3;5 t is een lachertje voor vele buitenlanders etc….

  Like

  • Inderdaad. Ik pleit al heel lang voor een algemeen tonnagebeperking binnen de ring. Op te volgen via trajectcontrole. Vele vrachtwagenbestuurders rijden vanaf de Graatakker ‘los’ door de stad om via de Patersstraat en de K. Elisabethlei richting Nederland te gaan…

   Like

Reacties zijn gesloten.