Geen categorie

Ijverige politie

Afbeeldingsresultaat voor fotos flitstoestellen politie

Turnhout onveiliger dan Antwerpen voor fietsers en Turnhout bengelt met 34 procent helemaal onderaan, wat de aantrekkelijkheid om aan de stad te willen werken betreft. Wij hebben een perceptieprobleem zegt burgemeester Eric vos. Maar je kan die slechte resultaten niet steeds weer wijten aan een perceptieprobleem. Er lopen een aantal zaken fundamenteel fout in deze stad.
Als amper 50% tevreden is over de fietsveiligheid en maar 26% over de fietspaden in Turnhout…dan is er wel degelijk een fundamenteel probleem me dunkt. Deze feitelijkheid gaat de perceptie ver te boven ! Hoe het, met zulke cijfers, kan dat Turnhout genomineerd werd als fietsstad, dat gaat mijn petje al helemaal te boven !

Politie bijzonder waakzaam

In een vorige blog verwees ik al naar de (veel) hogere bijdrage per inwoner voor de politie in Turnhout dan in de andere gemeenten van de stadsregio of ruimer zelfs de politiezone.  Gazet Van Antwerpen publiceerde de cijfers over het aantal boetes inzake snelheidsovertredingen. 46.000 flitsboetes werden er in 2016 uitgeschreven in Turnhout. Meer dan er inwoners zijn, zegt de politie zelf.

In de rest van de politiezone (Beerse, Vosselaar, Oud-Turnhout, Kasterlee, Lille en Baarle-Hertog) werden er slechts 14.000 flitsboetes uitgeschreven. Wij betalen ongetwijfeld flink wat meer dan in andere gemeenten om het de politie mogelijk te maken zo intensief op snelheid te controleren in mijn stad. Met 126 boetes/dag, realiseert de politie bijna 2% van de dagelijkse flitsboetes in Vlaanderen. De Turnhoutse bevolking daarentegen maakt maar 0,67% uit van de Vlaamse bevolking.

https://wolput.com/2018/04/21/een-gat-in-hun-hand/
https://www.gva.be/cnt/dmf20180426_03484460/meer-boetes-voor-te-snel-rijden-dan-inwoners-in-turnhout-onze-aanpak-werkt

Je kan dus zonder overdrijven stellen dat de politie in Turnhout een flink aandeel heeft in de flitsboetes die jaarlijks worden uitgereikt. Stel je voor dat de opbrengsten van die boetes, in de Turnhoutse stadskas zouden terecht komen…

https://www.ensie.nl/redactie-ensie/perceptie

Standaard

Een gedachte over “Ijverige politie

Reacties zijn gesloten.