Geen categorie

Binkenstad

Afbeeldingsresultaat voor fotos turnhout

De stad Turnhout informeert zijn inwoners al vele jaren via de Stadskrant. Dit informatieblad krijgt iedereen elke maand in zijn brievenbus. Het OCMW creëerde enkele jaren geleden een eigen ‘doelgroepen’ informatiekanaal met Binkenpost. Via de post bezorgd aan elke 60 plusser van de stad. Met telkens het obligate voorwoord van voorzitter Luc Op De Beeck.

Maar, met de oprichting van de zorggroep Orion èn de integratie van het OCMW in de gemeenteraad, werd onlangs het geweer van schouder veranderd. Einde februari, begin maart heeft elke inwoner van Turnhout de nieuwe Binkenpost in zijn bus gekregen.

En het was een specialleke op meerdere vlakken. 1) voor de eerste keer krijgt iedereen dit blad en niet langer enkel de 60+, 2)het was de 50e editie en 3) de hoofdkleur was oranje, wat wellicht bedoeld was als saluut aan de gewezen OCMW voorzitter èn (oranje) CD&V’er Luc Op De Beeck.

Brief van de Burgemeester

De stadskleuren zijn nochtans blauw en wit…zoals ook de Stadskrant deze kleuren hanteert. Zou het niet efficiënter èn kostenbesparend zijn als de binkenpost voortaan wordt geïntegreerd in de Stadskrant ? Vermits het ‘doelgroepbeleid’ door Orion toch werd losgelaten ? Wat de titel betreft suggereer ik BINKENSTAD.

Ik kijk uit naar de eerste gemengde uitgave met -waarom niet- een voorwoord van de grootste baas van ’t stad, burgemeester Paul Van Miert.

Standaard

6 gedachtes over “Binkenstad

 1. Tony Linsen zegt:

  als men weet dat de vorige voorztter OCMW de mensen beloofd en bedriegd in eigen belang zelfs tot verschillende gerechtzaken,dan is het wel gunstig dat burgermeester Paul van Miert het voorwoord schrijft,die kan men tenminste vertrouwen als de baas van’t stad.

  Like

 2. A. Verheyen zegt:

  Als niet Turhoutenaar versta ik je standpunt maar als vele jaren actieve vrijwilliger in de Meerloop vond ik het wel aangenaam dit krantje in de bus te krijgen , meer dan de stadskranten als niet bewoner van Turnhout. Zo wisten wij nog wat er gebeurde in de Meerloop. Nu moeten we toevallig in de Meerloop langs gaan om iets over de aktiviteiten te weten. Daarom , laat Binkenpost bestaan en bezorgen ook aan buitendorpse geïnteresseerde.

  Like

  • Dat vrijwilligers op één of andere wijze op de hoogte worden gehouden, lijkt me logisch. Anderzijds is het niet logisch dat elke ‘buitendorpse’ geïnteresseerde dit blad gratis krijgt toegestuurd…want alles betaald door de Turnhoutse gemeenschap.

   Like

 3. Jan van Steenbergen zegt:

  Op 13 maart 2019 bracht ik dit item al op Commissie 2. Onderstaand een uittreksel uit het verslag.

  Vraag van raadslid Jan Van Steenbergen
  – Door wie werd de beslissing genomen en wat is de achterliggende gedachte om Binkenpost op 22.000 ex. te laten verschijnen?
  – Wie staat in voor de bedeling en is er een garantie dat er overal gepost wordt, ook in brievenbussen met “geen reclame” sticker?
  – Hoe wordt het financiële plaatje rond gemaakt?

  Schepen Luc Op de Beeck verduidelijkt dat ‘binkenpost’ er gekomen is dank zij een vrijwilligersgroep die de redactie uitmaakt en nu als visie heeft om te verbreden tot de ganse bevolking. De bedeling van het blad wordt gedaan door dezelfde firma die de bedeling van de Stadskrant doet. Door het blad te laten verschijnen op 22 000 exemplaren komt dit neer op een minder uitgave van 1.060,00 euro doordat er geen kosten meer zijn voor het plakken van adresstickers.

  Jan Van Steenbergen bedankt voor de info en vraagt of het misschien mogelijk is om het samen met de Stadskrant te laten verschijnen.
  Schepen Luc op de Beeck verduidelijkt dat het geheel nog eens kan bekeken worden.

  Vanuit de pers wordt vastgesteld dat het wel een leuk initiatief is maar men misschien best eens sleutelt aan onder meer de lay-out en de teksten.

  Vanuit het publiek wordt opgemerkt dat nu iedereen aan activiteiten kan deelnemen die eerder werden aangekondigd bij enkel de doelgroep wat tot gevolg kan hebben dat er voor bepaalde doelgroepen geen plaats meer kan zijn. Deelnemers aan activiteiten kunnen nooit geweigerd worden.

  Like

Reacties zijn gesloten.