Geen categorie

Niet fraai !!

Afbeeldingsresultaat voor fotos va geld

In aanloop naar 14 oktober schreef ik al, niet naar politieke debatten te willen gaan. Ik heb geen nood aan het borstgeroffel van zie eens hoe goed wij het deden en wat wij nog allemaal willen doen voor U, kiezer. Wat meer transparantie over de gesprekken inzake bestuursakkoorden en de toewijzing van mandaten + inhoud van die mandaten, lijkt mij veel meer aangewezen. Maar, als ik zie wat er zich terzake allemaal aandiende, nà de verkiezingen…
Dat is toch vaak niet erg fraai. Ik denk hierbij aan Vilvoorde, Oostende, Gent, Zelzate waar men extreem links meeneemt, maar evengoed aan Antwerpen… Ik krijg er ongelofelijk de kriebels van als men dan telkens komt beweren dat het niet om de mandaten gaat, maar om de inhoud. Tarara ja.! Alsof het zo oneerbaar zou zijn om klaar en duidelijk te stellen dat het wèl om de mandaten draait.

Want dat betekent (meer) macht om zoveel als mogelijk van wat je de kiezer beloofde, ook te realiseren. En dat is absoluut niet oneerbaar. Maar wees daar toch gewoon eerlijk over naar de mensen toe en stop met ze inhoudelijke bloemekes wijs te maken.

Op de absoluut al helemaal onfraaie beslissing van CD&V om Peter Bellens NIET aan te duiden als député van de provincie Antwerpen, ga ik nu niet verder meer in. Dat deed ik al eens in een vorige blog.

https://wolput.com/2018/11/11/kiezersbedrog/

Tja, Jan Segers van HLN vraagt zich terecht af : Moeder, waarom stemen wij
https://www.hln.be/de-krant/onze-opinie-wat-heeft-een-stem-nog-voor-waarde-als-er-achteraf-het-omgekeerde-mee-wordt-gedaan-van-wat-vooraf-was-beloofd~a48f87ba/

Dezer dagen gaat Vlaams welzijnsminister Jo Vandeurzen over de tongen. Tenminste de gigantische uittredingsvergoeding die hem over enkele maanden staat te wachten. Volgens de Tijd gaat het over maar liefst -428.000- euro.  Ook Pieter Crembo mag zich verheugen in 390.000 euro vergoeding om zich terug te trekken in zijn burgemeestersloge te Aalter. Is het oneerbaar op te vragen waar je volgens de regels recht op hebt ? Wellicht niet !

Maar het is duidelijk WEL oneerbaar, onaanvaardbaar zelfs, als je weet dat deze regels werden bepaald door een groep van politici waartoe zowel Vandeurzen als De Crem zelf (nog) behoren !! Onder het mom van verworven rechten hebben deze mensen blijkbaar erg goed voor zichzelf gezorgd…

https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/federaal/vooral-oude-garde-passeert-nog-langs-parlementaire-kassa/10071600.html
https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie-federaal/Pieter-De-Crem-neemt-uittredingsvergoeding-op/10071585

Ik weet dat sommige mij populisme verwijten. Maar dat belet me niet, om te wijzen op een erg frappant protest, enkele dagen geleden. Een man klaagt aan -helemaal terecht overigens- dat zijn gehandicapte echtgenote een -toegewezen- persoonsvolgend bedrag van 58.000 euro/jaar niet krijgt uitgekeerd…wegens gebrek aan middelen in de Vlaamse budgetten…

“Met elke vertrekpremie van enkele honderdduizenden euro’s verliest de Wetstraat aan legitimiteit om de hervormingen door te voeren die nodig zijn.” aldus Bart Haeck in De Tijd!

Beseffen politici wel dat zij zich over een half jaar opnieuw moeten presenteren als valabel en geloofwaardig en tussen de mensen staande. Of voelen zij zich echt zo hoog verheven boven het gepeupel als het om hun eigen verloning en vergoedingen gaat ??

Standaard

3 gedachtes over “Niet fraai !!

 1. Johan Boudry zegt:

  Ach Dré, je bent er nog ene vergeten die een riant opstapchequeje krijgt: mister van Rompuyuyuy! De slaapkop van dienst, naar het schijnt ooit minister geweest, met die 3 aan hoeveel kom je dan? juist 1 miljoen. wat kan je daar mee doen? veel mensen helpen! En de 3 musketiers zijn niet alleen zenne maar die bedragen zijn peanuts tegenover die 3

  Like

  • Dat klopt helemaal Johan. Er zullen volgende jaar trouwens nog wat meer mensen zijn die een uittredingsvergoeding zullen opvragen. Maar ik beperk me in deze blog tot de meest in het oog springende en nog in dienst zijnde ministers. Trouwens, Tommelein van open VLD zal ook stoppen om burgemeester te worden. Het is dus zeker niet een zaak van één partij. Maar het is wel een zaak van ‘geen goed fatsoen’ volgens mij

   Like

 2. Vermeulen Frans zegt:

  Pure schande we zullen het wel vereffenen het kleine garnaal , en daar komt geen mens voor op straat !!!

  Like

Reacties zijn gesloten.