Geen categorie

Het licht gezien ?!

Afbeeldingsresultaat voor fotos verkiezingen

Na Mia* heeft nu ook CD&V Turnhout het licht gezien. Dat is duidelijk af te leiden uit hun programma en een aantal verklaringen van de toppers. Vraag is dan wel, waarom zij de -bijna- afgelopen legislatuur altijd in het donker hebben geleefd ?

Naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen, werpt CD&V eindelijk het juk af van deze linkse coalitie. 5 jaar lang hebben zij zich in het keurslijf laten wurmen van deze 4-partijen-cocktail. Maar nu lokt de bevrijding en willen ze opschuiven naar het centrum. Meer naar rechts dus. De instroom van vreemdelingen, asielzoekers en gerechtigden op leefloon was nooit zo groot in onze stad als de afgelopen vijf jaar.

https://wolput.com/2018/07/28/sprookjes-in-het-diversiteitsbos/

Wij hebben de grens van het aantal leefloners bereikt zegt huidig en uittredend voorzitter van het OCMW, Luc Op De Beeck. Tja, meermaals heb ik de afgelopen jaren -in mijn blogs en interviews- de suggestie gedaan om een inschrijvingsstop in te lassen. Een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid waarbij je aan alle overheden een duidelijk signaal zou geven van dit kan zo niet verder. Maar, de onbegrijpelijke drang om deze coalitie overeind te houden, de ‘liefde’ voor mekaar was blijkbaar groter dan de drang naar concrete daden…

Wij zijn bereid te doen wat de kiezer van ons verlangt (CD&V)

Uit het cd&v programma : Evenwel voor iemand foute conclusies zou trekken, stellen we heel formeel dat solidariteit met diegenen die in nood, armoede of behulpzaamheid verkeren de basisgedachte van ons beleid blijft!
Solidariteit is het grondbeginsel van onze partij, in een maatschappij met gelijke rechten en plichten voor iedereen. Wie vandaag in Turnhout woont en in moeilijkheden verkeert zal deze solidariteit blijven genieten, of het nu Belgen, inwijkelingen of vluchtelingen zijn. Maar onze capaciteit van opvang is reeds overschreden, wat met zich brengt dat er een stop moet komen.

CD&V begraaft huidige coalitie

De teneur van het CD&V programma is duidelijk. En bovendien moet je dat samen ‘lezen’ met het interview wat de toppers Stijnen en Op De Beeck hebben gegeven op RTV…

http://www.rtvkiest.be/nieuwsbericht/?artikel=20180906_kiest_leefloners_turnhout.xml

Als je kiezers aantrekt op basis van dit programma, een niet mis te verstane eis tot een migratiestop, waarbij Turnhout ook al jaren armoede importeert…

dan is er maar één conclusie mogelijk en dat is dat de huidige -linkse- coalitie niet kan worden verdergezet na 14 oktober.   Benieuwd of cd&v voldoende consequent zal zijn met zichzelf. Om te doen wat de kiezer verlangt is er slechts vijf minuten politieke moed nodig. Weet echter, dat de ervaring leert dat alles wat men voor de verkiezingen beweert erna geen waarde meer heeft.

Waarover zal ik dan in de toekomst nog kunnen knorputten…euh bloggen, als er geen heruitgave komt van deze linkse coalitie ? Wie weet word ik dan wel een ombudsman

https://www.gva.be/cnt/dmf20180914_03743798/een-neutrale-ombudsman-voor-de-i-knorputtende-i-turnhoutenaar

* https://songteksten.nl/songteksten/15691/gorki/mia.htm

Standaard

2 gedachtes over “Het licht gezien ?!

  1. Jaak Mertens zegt:

    Als we er dan uw pronostiek van 16/06/18 bij halen, dan zouden NVA (9), Tim (5), CD&V (4) en OVLD (3) een ‘ meer centrumrechtse’ coalitie kunnen proberen te vormen met een meerderheid van 21 van de 35 zetels. (Maar wel van 3 verliezers en 1 winnaar). Maar als VB meer zetels van bvb NVA kan wegkapen en als PVDA geen zetel kan veroveren van bvb SPA en Groen, dan kunnen ‘centrumlinkse’ partijen zich mss geroepen voelen om (dezelfde, maar krappere) meerderheid te vormen? Of zal er dan nog meer naar rechts een meerderheid gezocht worden?

    Like

    • Zoals ik recent nog schreef in één van mijn blogs, maakte ik mijn pronostiek op een moment dat nog niet geweten was dat er ook een lijst van stadsbelangen zou opkomen. Dit zou uiteraard een invloed kunnen hebben op het verdelen van de zetels. In mijn pronostiek zou er een coalitie kunnen worden gevormd door NVA (9), Tim (5) en CD&V (4) Met 18 zetels zou dat de meest krappe maar mogelijke meerderheid zijn. Maar ook groen voorspel ik 5 zetels. Dus in dit plaatje kan Tim worden vervangen door groen…Maar, het is hoe dan ook koffiedik kijken tot aan het bekend worden van de verkiezingsuitslag.

      Like

Reacties zijn gesloten.