Geen categorie

En nu : vooruit !!

Zaterdag 15 september 2018. Dag dat de kandidatenlijsten officieel moeten worden ingediend. De lijsttrekker of de kandidaat die hij daartoe mandateert overhandigt tegen ontvangstmelding de voordrachtsakte van kandidaten aan de voorzitter van het gemeentelijk hoofdbureau.
De lijsten zijn vanaf dan definitief. Calamiteiten zoals bij S&V of andere die nog voor de verkiezingen op 14 oktober aan bod zouden komen, maken niets meer uit. De betrokken kandidaat kan niet meer van de lijst worden gehaald.

En, wat mezelf betreft, ondanks alle eerdere ontkenningen sta ik dus wel op een lijst…maar dan,  zoals de meesten van jullie, op de kiezerslijst. Je zal dus niet op mij kunnen stemmen

Net als ikzelf zal de Turnhoutse kiezer de luxe hebben te kunnen kiezen uit maar liefst 9 partijen en hun kandidaten. Het zal dus een hele klus zijn om uit de diverse programma’s dat te kiezen wat het dichtst bij jou persoonlijke bekommernissen aansluit.

Eerlijk gezegd weet ik vandaag nog niet op wie ik zal stemmen. Wel heb ik al uitgemaakt voor wie ik niet zal stemmen. Mijn  stem zal dus vooral bepaald worden via eliminatie van wie of wat ik echt niet wens.

Toen ik enkele tijd geleden een blog schreef over de opkomst van Stadsbelangen, merkte ik uit de reacties hierop, best wel wat scepsis. Nogal wat mensen die hun bekommernis uitdrukken dat deze nieuwe partij vooral een verdeling op rechts tot gevolg zal hebben.

Als ik het programma overloop dan denk ik zelf ook wel niet dat zij stemmen zullen halen bij links. Want net als cd&v willen zij een einde aan de fel toegenomen migratie in onze stad. Dat zij daarnaast ook heel veel ruimte willen geven aan de fietsers in het centrum van onze stad, zal de linkse kiezer niet voldoende kunnen bekoren wellicht.
http://www.rtvkiest.be/nieuwsbericht/?artikel=20180906_kiest_leefloners_turnhout.xml

Het zwakke punt inzake mobiliteit -en dat is zo bij meerdere partijprogramma’s- is het openbaar vervoer van en naar maar vooral IN onze stad. Hoe hou je,die veel te talrijke en grote bussen van de lijn,die op sommige tijdstippen zowat 30 keer per uur het winkel-wandel en fietsplezier vergallen, weg uit dat winkel-wandel-fietsgebied ? Met uiteraard de vraag hoe je dan tegelijkertijd zorgt dat iedereen binnen een aanvaardbare afstand op- of af de bus kan stappen ?

En dan is er nog het programmapunt van de fusie. Daarin vinden zij zeker wel een partner bij CD&V. Maar of dit een verkiezingsthema dan wel een onderhandelingsthema moet zijn…?!

Mijn pronostiek die ik reeds publiceerde in juni ll kan door deze ‘hond in het kegelspel’ wel eens heel anders uitdraaien. Alhoewel, om één zetel te behalen moet Stadsbelangen flink wat stemmen bij mekaar krijgen. In 2012 behaalde Turnhout Vooruit, met -947- stemmen géén zetel. De Stadslijst met -1.408- stemmen behaalde toen ook maar één zetel…
https://wolput.com/2018/06/16/pronostiek/

Zal Turnhout kiezen voor links, rechts of ergens in het midden ? Als het maar geen potjesvlees wordt, zoals nu met een coalitie van vier, met voor elk wat wils maar veel te weinig van wat elk wil…

Hoe dan ook : ik wens ALLE kandidaten op de 9 lijsten veel succes toe. Zij het de ene al wat meer dan de andere.

Standaard