Geen categorie

Overlopers 2018

Afbeeldingsresultaat voor fotos van overlopers

Meer nog dan in 2012 profileert Tim zich als de partij van de misnoegde overlopers. De ene overloper was al eens dissident in 2013. Toen schoot ze haar partij, NVA, duchtig mee in eigen voet. De andere overloper was omwille van zijn slecht beleid en dito uitspraken als schepen, persona non grata geworden bij diezelfde NVA. Hij was omwille daarvan, mede-oorzaak van de onbestuurbaarheid. En recent kwam er nog een nieuwkomer bij Tim terecht. Ex van…maar vooral ex-voorzitter van de SP.a.
Nu, met dissidenten en balorige raadsleden heeft Tim al wel wat ervaring. Ook in 2012 kwam er met Toon Otten een dissident over van CD&V. Later werd hij ook uit de partij Tim gezet. Ook even meegeven over wie ik het concreet heb (in volgorde) en hoeveel stemmen zij in 2012 behaalden.
°Katleen De Coninck haalde op de 5e plaats bij NVA, -502- voorkeurstemmen. °Willy Van Geirt, lijstduwer bij diezelfde partij haalde er-334- voorkeurstemmen en °Brigitte Malfait haalde op plaats 34 van SP.a, -103- voorkeurstemmen.
Tim-voorzitter, Jasper Van Meerten, die in Oud-Turnhout woont, vindt al die overloperij ‘een meerwaarde voor de Turnhoutse bevolking’ Zo hoorden we op RTV, waar we ook konden vernemen dat Brigitte Malfait ambities heeft voor een mandaat.. Diezelfe ‘verborgen’ ambitie uitte Van Geirt ook al in GVA. Maar Willy is het gewoon van piepenbeurge te spelen
http://www.rtv.be/programmas/rtv-vandaag?ep=56142 vanaf 7.25 minuten
https://www.gva.be/cnt/dmf20180626_03582538/ik-stap-uit-een-lege-doos-en-kom-thuis-bij-familie
https://wolput.com/2011/07/12/piepenbeurge-spelen/

Tim is -zacht gezegd- enorm ambitieus. Met wat we nu horen en weten willen ze dus gaan voor maar liefst -4- mandaten inbegrepen de burgemeester. En dat terwijl er 2 mandaten minder te verdelen zijn ?! Immers kunnen er vanaf 1/1/2019 maximum-6- schepenen zijn en is er geen ocmw-voorzitter meer.
Maar, wat leren we uit het decreet over het lokale bestuur ? Even een aantal zaken op een rijtje zetten. 1) de leden van de gemeenteraad (35) zijn vanaf 1/1/19 van rechtswege ook de leden van de raad voor maatschappelijk welzijn. 2)Wel dienen zij -8- mensen aan te duiden die deel zullen uitmaken van het bijzonder comité van de sociale dienst. OPGELET : deze -8- moeten geen lid zijn van de gemeenteraad/raad maatschappelijk welzijn.
3) Wat de voorzitter van dit comité betreft : ofwel is dit een lid van het college, wat tevens als vast bureau zal fungeren. Ofwel kan men ook kiezen voor een ander lid van de gemeenteraad die dan als VOLWAARDIG lid zal worden toegevoegd aan het college. Volwaardig lid is dus -logischerwijze- ook volwaardige schepenwedde, …

Er zullen dus op 14 oktober, eens de uitslag bekend en geweten welke coalitie kan worden gevormd, meer mandaten te verdelen zijn dan op het eerste zicht blijkt. Dat maakt het wellicht wat makkelijker om tot een akkoord te komen…

Overloperij zou zo wel eens erg lucratief kunnen worden !!

Standaard

Een gedachte over “Overlopers 2018

 1. raymond schenkels zegt:

  Dre,
  Wanneer het panacheren terug zou kunnen, zou de gm er waarschijlijk anders uitzien.
  Al moet ik toegeven dat dit systeem vroeger zijn bedoeling niet haalde.
  Vandaag liggen de kaarten echter anders, komt men in partij x,y of z niet aan de bak gaat men al fluitend ergens anders aankloppen.
  Zonder namen te noemen zijn er nu die een plaats vinden op een of andere lijst, waar de verantwoordelijken van die lijst (en) me persoonlijk zegden die en die persoon niet op hun lijst op te zullen nemen..
  Waar zijn de waarden van deze overlopers gebleven, het is enkel handelen vanuit een geldgewin idiologie.
  Nu het is niet omdat men bij zijn (????) Partij blijft dat deze idiologie niet van toepassing zou kunnen zijn.
  Waar is het gevoel “iets voor de burger betekenen, iets voor de burger doen” zonder er iets voor terug te moeten krijgen gebleven.
  Ik wens er nu en hier niet verder op in te gaan, in een later stadium zal ik dit wel doen.

  raymond schenkels

  Like

Reacties zijn gesloten.