Opinie

Piepenbeurge spelen

Verstoppertje spelen met Lianne by Adco2002

De laatste dagen wordt er heel wat ‘verstoppertje’ gespeeld in de Turnhoutse politiek. Zowel NVA als het Vlaams Belang bezondigen zich hieraan, evenals Willy Van Geirt.

De 11juli-viering heeft bij sommige mensen kwaad bloed gezet. Ik was niet aanwezig dus ga ik mij ook niet uitspreken of het inhoudelijk wel of niet over de schreef is gegaan.  Wat ik wel vaststel,  is dat het cordon sanitaire werd doorbroken.

Niet waar zegt NVA, wij hebben enkel gezamelijk in een persmededeling, samen met het Vlaams Belang, onze onvrede naar buiten gebracht. Uit het interview wat Tom Versmissen als nva-voorzitter, geeft aan Gazet Van Turnhout valt zelfs af te leiden, dat zijzelf -NVA dus- vragende partij zijn geweest. Voor mij is het duidelijk :

Beste NVA-voorzitter, niet flauw doen. Als een partij -in dit geval de NVA- een concrete afspraak maakt met het Vlaams Belang, om samen een persmededeling te verspreiden over jullie gedeelde ervaring met de 11juli-viering is dat een doorbraak van het cordon. Zonder meer! Daarbij is het niet relevant van wie de vraag noch het initiatief is gekomen. Een eenvouding ‘nee’ had dit kunnen voorkomen.

Diezelfde Gazet Van Turnhout brengt ook een interview met Willy Van Geirt. Willy maakt van verstoppertje spelen blijkbaar zijn handelsmerk. Eerst was er de facebookgroep en website ‘bruisend en veilig Turnhout’, waarbij hij enkele weken iedereen in het ongewisse heeft gelaten over het feit dat hij de initiatiefnemer was. Qua ‘veiligheid’ kon dat wel tellen. Nu wil hij (nog niet?) niet toegeven dat hij zijn politieke hart aan NVA wil geven. Ook voor Willy heb ik een boodschap :

Het staat iedereen vrij zijn/haar keuzes te bepalen in de politiek. Zo ook voor de Willy. Maar doe daar dan niet ‘onnozel’ over. Als je er zelf voor kiest om de ondervoorzitter van de NVA-Turnhout een hoofdrol te laten spelen in de Tijlstoet van 2012, mag het toch niet moeilijk zijn om ook je keuze voor NVA toe te geven. Nu kleur bekennen zou moediger zijn dan een verhullende mist te spuiten

Enkele weken terug werd ook bekend dat er ‘een nieuwe politieke groep’ in de maak was/is. Zelf ben ik ook door deze groep ‘gesolliciteerd’. Ik heb echter besloten dat wat zij doen, niet direct mijn ‘biotoop’ is en ik dus niet kan of wil meewerken. Voilà, dat is tenminste duidelijke taal.

Standaard

2 gedachtes over “Piepenbeurge spelen

  1. Paul Moelans zegt:

    RE: Piepenbeurge spelenBeste Dréhet is zeer eenvoudig om telkens uzelf kritisch op te stellen tegenover alles wat er gebeurd in Turnhout maar ik zou graag een paar dingen rechtzetten. Willy Van Geirt ken ik nog maar enkele maanden vanuit de commissies waaraan iedereen mag deelnemen. Hij was toen bezig met zijn Tijlstoet en heeft mij enkele dagen daarna aangesproken om deze rol te spelen. Ik heb hier toch wel enige tijd over nagedacht of dat ik dit wel zou doen gezien mij politieke situatie. Ik heb besloten om dit toch te doen omdat ik persoonlijk vind dat dit een ‘nobel’ initiatief is om iets historisch terug in Turnhout te krijgen. Dit heeft absoluut niets met de politiek te maken! Ik doe dit enkel en alleen omdat ik geloof in het project (als u hieraan twijfelt, aarzel dan niet om mij persoonlijk hierover aan te spreken en dit niet te doen in een forum). Dit initiatief is enkel maar toe te juichen! Het heeft al veel te lang geduurd vooraleer er terug een carnaval-, Tijlstoet in Turnhout is. Ik vind het zelfs ronduit schandalig dat mensen die een stoet willen zien, dat deze naar Vosselaar of Herenthout moeten gaan. U bent toch ook opgegroeid met de carnavalstoet of de Tijlstoet nietwaar? Ten tweede, van een kartel tussen N-VA en Vlaams Belang is er totaal geen sprake, en dit zal (zoals door onze voorzitter al bevestigd) zeker zo blijven. Wij hebben enkel de bedoeling gehad om als Turnhoutse Vlaming, ons ‘ongenoegen’ te uiten tegenover de organisatoren van deze Vlaamse Hoogdag. Als u daarin het doorbreken van een kartel ziet, is dat wederom uw mening! U zou waarschijnlijk een andere mening toegedaan zijn, als u deze wanvertoning had bijgewoond maar dit was blijkbaar niet het geval!

    Like

  2. Wat ga je nu rechtzetten?Beste Paul : je wou graag een paar dingen rechtzetten. Wil je ook aangeven wat? Ik vind er in je tekst niets van terug. Behalve dat je wat toelichting geeft, spreek je mijn boodschap aan Willy Van Geirt niet tegen! Integendeel, bevestig je dat Willy jou zelf heeft gevraagd. Verder heeft NVA blijkbaar het Vlaams Belang nodig om een mening over de 11-juli viering te verkondigen en konden jullie dat niet alleen?! Ik heb en zal, integendeel tot wat jij suggereert, nooit samen met het Vlaams Belang een mening verkondigen. Nogmaals : NVA had zijn mening over deze viering perefect ZONDER het belang de wereld kunnen insturen. Door dat nu samen te doen hebben zij het cordon wel doorbroken. Alle uitleg daarna is enkel ‘pour les besoins de la cause’

    Like

Reacties zijn gesloten.