Geen categorie

Aanhang

Afbeeldingsresultaat voor fotos aanhang

Of je nu een blogger of een politieker bent, aanhang verwerven, behouden en zelfs uitbreiden is belangrijk. Hoe en waarom je dat doet zal voor ieder afzonderlijk, vooral afhangen van de doelstelling die je wil bereiken. Voor mij als blogger, is dat gelezen worden. Voor een (kandidaat)politieker is dat verkozen worden.

Maar vooraf wil ik toch ook even terugkomen op het Drama met Mawda. Een week geleden schreef ik al, te walgen van de linkse politieke recuperatie die toen al aan de gang was. Ondertussen is er heel wat  commotie ontstaan als gevolg van de visie die Bart De Wever wereldkundig maakte.

Vanuit de oppositie -hoe kan het anders- werden de kanonnen bovengehaald. Sommigen stelden zelfs dat BDW een kans heeft gemist om te zwijgen. Nu, daar ben ik het niet mee eens. Ik ben wel van mening dat onze Premier, Michel, een kans gemist heeft om te praten. Hij heeft bijvoorbeeld niet gezegd dat noch hij, noch zijn ministers of de politie in ons land, moordenaars zijn. Hij heeft er ook niet op gewezen dat, zoals eerder al is gebleken, bij dergelijke achtervolgingen waarbij elk politiebevel meermaals wordt genegeerd, ook de politie heel wat risico loopt. En hij heeft vooral niet gezegd dat de mensensmokkelaar(s) de enige echte verantwoordelijke, oorzaak en aanleiding zijn van dit drama. In dat opzicht is het bijzonder spijtig dat de ouders niet willen meehelpen aan de identificatie van de chauffeur-mensensmokkelaar…
https://wolput.com/2018/05/20/het-drama-met-mawda/

Eerstdaags zal de regering beslissen over de regularisatieaanvraag van de ouders. Zij willen in ons land verblijfsrecht krijgen. Dit land is dan blijkbaar toch niet het land van de moordenaars allerhande, zoals (extreem) links onmiddellijk scandeerde…Een makkelijke beslissing zal dit niet worden.

Politiek en sociale media

En dan nog even over de aanhang voor de politici. Sociale media zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot een belangrijk kanaal om aanhang te verwerven en/of te behouden. In welke mate facebook bijvoorbeeld wel/niet wordt benut ging ik eventjes, partijgewijs, na voor u.

Elke Turnhoutse partij heeft een eigen facebookpagina. Hoeveel mensen hebben deze pagina’s dan al leuk gevonden ? CD&V = 139; Open VLD=518; SP.a=1098; Groen=539; NVA=1.575; Vlaams Belang=415; PVDA=820; Stadsbelangen=431. (ondanks herhaald zoeken heb ik geen FB-pagina gevonden van T.I.M.)

Het zou fout zijn te stellen dat verkiezingen worden gewonnen dankzij of via de sociale media. Maar het belang ervan onderschatten lijkt me toch niet aangewezen.

Standaard

2 gedachtes over “Aanhang

  1. fonne van mechelen zegt:

    zoals je mij kent ben ik altijd een pleitbezorger voor de vluchtelingen – mijn standpunt zal altijd blijven : “je laat niet zomaar je familie, je vrienden, je huis en land achter” – “je neemt niet zomaar de risico’s om naar “het beloofde land ?” te “vluchten” – er moet wel degelijk een heel goede reden voor zijn – zelfs als die reden geen oorlog maar misschien een betere toekomst en kansen voor je kinderen noemt – en toch – ik geef in deze Bart de Wever en zijn medestanders geen ongelijk met zijn uitspraken – op de eerste plaats de mensensmokkelaars die geld verdienen aan de dromen van deze mensen – maar ook de mensen zelf die de “hulp ???” aannemen zijn (minstens) medeverantwoordelijk voor de spijtige gebeurtenissen – de schuld op “België” steken kan voor mij dan alleen maar gevonden worden in “de oppositie” en de komende verkiezingen.

    Like

  2. Ongemakkelijke waarheden zijn ook waarheden. Om die uit te spreken zal het nooit een geschikt moment zijn. Maar daarom moeten of mogen ze nog niet verzwegen worden !!

    Like

Reacties zijn gesloten.