Geen categorie

There’s No Business Like…politiek !

Afbeeldingsresultaat voor foto omerta

We wisten het al van de resultaten van de stadsmonitor. Later ook nog eens van de Gazet Van Antwerpen, Turnhout is een vuile stad. Zoveel procent van de inwoners van Turnhout stoort zich aan: vuile straten 32%; Geurhinder 19%; Hondenpoep 66%; Zwerfvuil 77%; Sluikstort 58% en Ongedierte op straat 45%. Resultaat is een erg lage en slechte properheidsindex.

https://www.gva.be/cnt/dmf20180515_03513711/willebroek-klaagt-het-meest-over-vuile-straten-en-antwerpen-over-sluikstort-maar-hoe-proper-is-uw-gemeente

Aanleiding om samen met Peter Gevers,mee te stappen in de actie binken tegen zwerfvuil. Met als voornaamste doelstelling onze mede-inwoners op te roepen mee te werken aan een propere stad. Een actie vol tegeltjeswijsheid waar we graag SAMEN met het stadsbestuur in de aanval waren gegaan tegen de vuilen Turnhouter…

Omerta

Maar, zelfs twee mails aan alle schepenen zijn niet genoeg om de deur tot overleg te openen. Niemand nam zelfs de moeite om op zijn minst een aanmoedigend woordje te sturen. En toch had CD&V in 2012 wel wat in zijn programma staan inzake de netheid van het openbaar domein. Vermits ikzelf van nabij betrokken was destijds,  neem ik hun programma van toen even in het vizier

Zo achtte de partij het belangrijk verantwoordelijkheidszin en respect bij inwoners te stimuleren. Zodat mensen niet alleen begaan zijn met zichzelf maar ook met andere inwoners. Een pleidooi ook om formules uit te werken waarbij burgers kunnen participeren aan het net houden van het openbaar domein…

Niemand die eraan twijfelt dat de actie binken tegen zwerfvuil voor minstens 100% aan deze doelstellingen beantwoordt. Waarom dan toch géén enkele reactie van de cd&v schepenen en/of raadsleden op onze vraag/voorstelling tot samenwerking. Ik kan niet anders besluiten dan dat de coalitiepartners mekaar zodanig in een wurggreep houden, dat er een echte omerta -zwijgplicht- van toepassing is.

Ik wil ook nog even iets kwijt over het niet-ontslag van justitieminister Geens, naar aanleiding van de terreurmoorden in Luik. (3 doden en enkele gewonden) Enkele maanden geleden nog, in de Soedan-affaire (waarbij géén doden vielen en er geen foltering is geweest) stelde Wouter Beke van cd&v ten aanzien van Theo Francken : ‘een cd&v’er zou nu niet aanblijven’ Beke kent nu alvast ook het boomerangeffect !

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171229_03272471

 

Standaard