Geen categorie

Open brief aan de Gazet

Afbeeldingsresultaat voor fotos truckrun turnhout

Ik ben danig verbouwereerd door wat de redacteur in Gazet Van Antwerpen schrijft over de Truckrun in Turnhout die nu zaterdag zal plaatsvinden. (zie onderaan deze blog) Daarom richt ik via deze weg een open brief aan Guy Van Nieuwenhuysen.

Geachte Redacteur,

Beste Guy,

Om te beginnen : ik heb er uiteraard geen probleem mee dat gij een gedacht hebt over de het feit dat die truckrun, althans voor de laatste rit ervan, door het Turnhoutse centrum komt rijden. Mij gaat het vooral om de teneur van wat en hoe je dat schrijft. Kort samengevat : heel goed mannen dat jullie al vele jaren iets doen voor het goede doel. Maar wil je dat dan doen op een wijze en plaats dat IK (GVN) of anderen er absoluut geen last of kortstondige hinder van ondervinden.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om u meteen ook het verschil uit te leggen met trouwstoeten. De passage van deze truckrun is wel aangevraagd èn goedgekeurd. Het is een éénmalige passage omwille van het 20-jarige lustrum. Afgebakend in de tijd en vooraf aangekondigd tussen welke uren je hinder mag verwachten. Ingericht voor het goede doel met chauffeurs die er hun vrije dag aan opofferen. Niet gereden met dure gehuurde of geleasde patserwagens die de verkeersovertredingen opstapelen en gevaarlijke toeren uithalen. Bovendien : integraal en goed begeleid door de politie

Dré Wolput

 

TURNHOUT –Dat Herman Swaanen er, met een beperkt team, maar met een grenzeloze inzet in slaagt om ook dit jaar weer een Truckrun te organiseren voor meer dan duizend personen met een handicap, daarvoor ruim driehonderd vrachtwagenbestuurders warm kan maken en er ‘en passant’ ook nog meer dan 25.000 euro voor het goede doel aan overhoudt, dat verdient ons grootste respect. Ook de twintigste editie belooft voor alle deelnemers een onvergetelijke dag te worden. Maar niet iedereen kijkt uit naar de Truckrun. Hoe je het ook draait of keert, het blijft een hinderlijke onderneming wanneer je enkele honderden toeterende vrachtwagens de openbare weg op stuurt. De organisatie heeft in het verleden, al dan niet onder druk, de routes van de vrachtwagenkaravaan verlegd naar dunbevolkte gebieden op wegen met weinig verkeersdruk. Daarom is het onbegrijpelijk dat het Turnhoutse stadsbestuur de organisatie dit jaar vanwege de lustrumeditie toch de toestemming verleent om een deel van de karavaan dwars door de stad te laten rijden, waar lawaaierige claxons studenten in volle examenvoorbereiding storen en de hele rij vrachtwagens het al zo drukke stadsverkeer helemaal lamlegt. Hier wordt echt niemand beter van. Als mensen in een bruidsstoet toeterend door de straat rijden, staat het land in rep en roer. Kan iemand mij het verschil eens uitleggen?

Guy Van Nieuwenhuysen

Standaard

2 gedachtes over “Open brief aan de Gazet

  1. Peter zegt:

    Voor 1 keer ben ik het volmondig met je eens Dré! Het is beneden alle peil dat de heer van Nieuwenhuyzen zijn positie misbruikt om zijn eigen ongenoegen te uiten.

    Like

Reacties zijn gesloten.