Geen categorie

Waarde – Waardigheid

Voor alle partijen en groepen die in oktober zullen meedoen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Turnhout heb ik een belangrijke opdracht. En dat is ervoor te zorgen dat Turnhout en zijn bewoners, hun waardigheid en hun waarde terugkrijgen.
Al te vaak bengelt Turnhout aan het einde van het peloton van de 13 centrumsteden. De meest recente uiting daarvan vinden we terug in de stadsmonitor. Er is de grote ontevredenheid maar niet alleen dat. Alhoewel Turnhout een centrumstad is -de enige in het arrondissement- zijn wij onze bovenlokale invloed helemaal kwijtgespeeld. Oorzaak en gevolg beschreef ik in een blog van een jaar geleden al.
https://wolput.com/2017/04/05/turnhout-surplacet/

Maar dat mag niet beletten om wat we zelf kunnen doen, ook effectief aan te pakken. Vanuit die redenering hebben wij -dat is Peter-Baobab- Gevers en ikzelf- de actie Binken tegen zwerfvuil opgestart.

Met tegeltjeswijsheden en raamaffiches willen we de Turnhoutenaren sensibiliseren tegen zwerfvuil en sluikstorten. Je kan onze actie volgen op onze eigen facebookpagina. Deze van peter baobab gevers en die van Dré Wolput.

https://www.hln.be/regio/turnhout/tegelhumor-tegen-zwerfvuil~ae9f8932/
https://www.gva.be/cnt/dmf20180403_03444411/geengageerde-binken-tegen-sluikstorten

Er is ook de facebookgroep Binken tegen zwerfvuil. Graag nodigen we iedereen uit om deze pagina leuk te vinden en te volgen. Voorstellen zijn ook altijd welkom.
https://www.facebook.com/Binken-tegen-zwerfvuil-316129602249324/notifications/

In juni zal er een grote stedelijk actie komen rond zwerfvuil en sluikstorten. Zorg dat je erbij bent.

Standaard

2 gedachtes over “Waarde – Waardigheid

Reacties zijn gesloten.