Geen categorie

Turnhout surplacet !°

Afbeeldingsresultaat voor foto zinkend schip

 

Onze Belgische renners doen het uitstekend in de voorjaarsklassiekers. In tegenstelling tot het beleid van mijn stad. We beleven duidelijk de legislatuur van de surplace. Stijgende armoede, werkloosheid en leefloners, aanhoudende leegstand en een aanhoudende stadsvlucht sinds 1991. Al enige tijd gaan alle alarmbellen af…maar beweegt er niets.

Turnhout heeft bovenlokaal géén enkele invloed meer

*Tijdens de legislatuur 2006-2012 was er binnen CD&V zo goed als ‘permanente ruzie’. Op een bepaald ogenblik moest zelfs groen ‘instappen’ om de coalitie ‘te depaneren’. In 2012 resulteerde een en ander in een splitsing omdat Eric Vos absoluut lijsttrekker wilde zijn. Samen met Luc De Bondt nam hij zowat het ganse ACW mee op sleeptouw om met TIM naar de verkiezingen te trekken.

*Op 1/1/2013 startte een coalitie met de winnaar van de verkiezingen, NVA. Zij hadden de lead en namen CD&V en SP.A mee in een coalitie o.l.v. Erwin Brentjens. De rest van het verhaal is gekend. NVA schoot zichzelf zwaar in de voet. Als gevolg daarvan kwam groen (opnieuw) in de coalitie en werd Vos alsnog burgemeester. Noodgedwongen werd het een 4-partite, wat besturen er niet makkelijker op maakt(e). In deze 4-partijencoalitie is enkel CD&V ‘participant’ in de Vlaamse en federale regering. Regeringen die permanent zwaar onder vuur liggen van Turnhoutse coalitiegenoten groen en SP.a, en het linkse Tim…

*TIM, sp.a en groen, hebben echter bovenlokaal niks in de pap te brokken. Zo is Turnhout, nochtans de enige centrumstad, NIET in het dagelijks bestuur van I.O.K. In het najaar van 2016 werd het streekplatform opgestart en ook hierin komt het huidige Turnhout-beleid zelfs niet voor. In de hulpverleningszone (brandweer) Taxandria bracht Turnhout het meeste materiaal en personeel in, maar werd de burgemeester van Kasterlee wel voorzitter, sinds 1/1/2017 opgevolgd door de burgemeester van Arendonk…

Eigenaardig toch dat deze stad niet meer moeite doet om minstens met de Kempense parlementairen samen te zitten, op zoek naar meer middelen om deze stad te runnen. Integendeel zelfs. Zo laat één van die parlementairen me weten steeds bereid te zijn om samen met anderen en in overleg met het stadsbestuur, voor Turnhout op te komen.

Maar tegelijk zegt hij ook te hebben vastgesteld dat het stadsbestuur er precies voor terugschrikt om op bereidwillige Kempense parlementairen een beroep te doen…

Ik kan hieruit enkel concluderen dat de gemeenschappelijke afkeer van groen, sp.a en Tim ten aanzien van de NVA heel erg groot moet zijn. Zodanig zelfs, dat de coalitie van groen, sp.a en Tim, deze stad nog liever roemloos zien ten onder gaan in ‘armoede en ellende’ dan de handen in mekaar te slaan !! Niet Turnhout AAN de vaart, maar IN de vaart !

Maar ze moeten wel beseffen dat NVA op Vlaams niveau dè sleutels en middelen in handen heeft. Homans met armoedebestrijding, huisvesting en binnenlands bestuur. Muyters met werk en economie.

 

° https://nl.wikipedia.org/wiki/Surplace

Standaard

4 gedachtes over “Turnhout surplacet !°

 1. Michaël Van Mechelen zegt:

  In de weekend van de Standaard van 2 weken terug liet Wouter Beke ook verstaan dat de CD&V de burgemeester levert in centrumstad Turnhout. Tot heden heb ik daar nog geen politieke reactie op vernomen. Betekent dit dan dat Eric Vos nog steeds lid is van CD&V of vergist de CD&V-voorzitter zich. Indien dit zo zou zijn dan vind ik TIM kiezersbedrog en gans de constructie een strategische meesterzet van CD&V om de sjerp te behouden.

  Like

  • Datzelfde artikel heb ik ook gelezen. Ik kan zelf alvast niet antwoorden op de vraag of dit al dan niet juist is. Voor zover ik weet werd het ook nog nergens ontkend…

   Like

 2. Van Mierlo Hugo zegt:

  Als dat zo is zijn we verplicht om bij de verkiezingen in 2019 nooit meer te stemmen op NV-A. Het lijkt wel of deze partij deze stad bestraft omwille van het feit dat ze zichzelf in de wielen (om het in wielertermen te zeggen) gereden heeft. Beweegt er nu de laatste tijd wel iets omwille van het feit dat iemand (door de NV-A top verplichte verhuis) nu zijn domicilie heeft in Turnhout!!!!! Ik denk niet dat Turnhoutenaren het kinderlijk gedoe van NV-A bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen al zijn vergeten….

  Like

Reacties zijn gesloten.