Geen categorie

Fusie = ongewenst !

Afbeeldingsresultaat voor foto fusie turnhout beerse oud turnhout vosselaar

Maandag 29/1 zal op de Turnhoutse gemeenteraad een vraag over een fusie (met de stadsregio) aan bod komen. Meer concreet is het oppositiepartij Vlaams Belang die de aandacht vestigt op de discrepantie tussen wat Eric Vos -als burgemeester- en Francis Stijnen -als eerste schepen- hierover zeggen.
Zo zou Vos, tijdens een gesprek op radio twee -in de burgemeestersmaraton- kiezen voor de -lege doos- van de stadsregio. Schepen Stijnen schreef echter onlangs in een verkiezingsrubriek van “Deze Week” dat hij droomt van een “fusie met Oud-Turnhout, Vosselaar en Beerse om voor de regio een slagkrachtig en sterk centrum te zijn. Als stad van meer dan 85.000 inwoners zullen we niet alleen meer tewerkstelling naar de regio kunnen brengen, maar ook de draagkracht vergroten om onderwijs, gezondheidszorg en mobiliteit in onze regio te verbeteren. Alleen zo kunnen we in Vlaanderen écht meetellen

Het VB wil vooral weten : “Wie van de 2 voornoemde leden uit het college communiceerde het officieel standpunt van deze meerderheid?
Wat is het eensgezinde standpunt van het college omtrent een fusie met de stadsregionale gemeenten en op welke manier is dit onderbouwd?”

Van waar dit verschil dan komt ? Dat hoef je volgens mij niet ver te zoeken. Vos voert de partij TIM aan. De voorzitter van TIM is Jasper Van Meerten. Jasper, woont in Oud-Turnhout (?!) en is behalve voorzitter wellicht ook een belangrijke geldschieter van TIM.

In Oud-Turnhout zit NIEMAND te wachten op een fusie met Turnhout. Integendeel zelfs, zo blijkt uit de stellingname van onder andere LB18 (Open VLD)

http://www.lb18.be/index.php

Voor mij is het duidelijk dat TIM van een noodzakelijke fusie GEEN verkiezingsthema zal maken. Welke partij zal dat trouwens wel doen in mijn stad ??

Standaard

2 gedachtes over “Fusie = ongewenst !

  1. A. Verheyen zegt:

    Mijn stad, grote woorden, maarals puntje bij paaltje komt en er sprake is van fusioneren is het MIJN STAD. Dan tellen die boeregaten nIet meer mee, als ze maar op tijd betalen en geld achter in laten in Turnhout

    Like

Reacties zijn gesloten.