Geen categorie

Turnhout een crimineel hol?!

Afbeeldingsresultaat voor fotos politie

In één van mijn vorige blogs had ik het over de felle stijging van het aantal woninginbraken in Turnhout, in 2016. CD&V politieraadslid Annemie Der Kinderen deelde me ondertussen mee dat dit probleem op de eerstvolgende politieraad zal worden besproken.

https://wolput.com/2017/06/28/pikke-dieven/

Vandaag laat de politie Regio Turnhout weten een spectaculaire daling vast te stellen in het aantal woninginbraken in onze politiezone. Ze vergelijken daarvoor de eerste helft van 2016 met de eerste 6 maanden van 2017. Dat is op zich goed nieuws.

http://www.politieregioturnhout.be/index.php/nl/

Zelf ga ik wat dieper in op de cijfers, zoals je deze ook kan vinden op de website van de politie. Voor de goede orde : de politiezone telt -7- gemeenten (Baarle-Hertog; Beerse; Kasterlee; Lille; Oud-Turnhout; Vosselaar en Turnhout) Goed voor een totaal van –123.500- inwoners waarvan 80.000 BUITEN Turnhout.

Als ik de cijfers van 2016 inzake woninginbraken, drugs, straatcriminaliteit en illegale migratie/mensenhandel samentel, werden er in de zone –2.434– feiten vastgesteld. Van deze feiten werden er  –1.349- in de stad Turnhout gepleegd. Goed voor 3,2 feiten per 100 inwoners. (43.500 inwoners) Voor de overige gemeenten van de zone tellen we 1.085 feiten of 1,35 per 100 inwoners (80.000 inwoners)

De cijfers van 2017 (januari/juni)  –1.113- feiten voor dezelfde 4 ‘onderwerpen’; waarvan –624- in Turnhout, en –489–  in de overige gemeenten. De verhouding van de criminaliteit in onze stad ten overstaan van de 6 andere gemeenten blijft wel dezelfde.

Dat wil zeggen dat de criminaliteit in Turnhout zowat 2,4 keer HOGER ligt dan elders in de zone.

Het lijkt me absoluut noodzakelijk een onderzoek te laten doen naar de oorzakelijke verbanden van dit toch wel erg grote verschil !

Standaard

Een gedachte over “Turnhout een crimineel hol?!

Reacties zijn gesloten.