Geen categorie

Ik heb niet graag dat…

Afbeeldingsresultaat voor fotos van een gsm

Veel aandacht vandaag voor een sms’je van een moeder aan een vriendje van haar dochter. Ze zegt daarin “ik heb niet graag dat ze met Marokkanen omgaat of samen mee is” 

http://www.gva.be/cnt/dmf20170723_02983298/antwerpse-moeder-verontwaardigd-na-smsje-aan-zoon-12-ik-wil-niet-dat-mijn-dochter-met-marokkanen-omgaat

-Ik heb niet graag dat ze omgaat met kinderen van arme mensen

-ik heb niet graag dat ze omgaat met kinderen waarvan de papa in de gevangenis zit(of zat)

-ik heb niet graag dat ze omgaat met kinderen van wie de mama en papa veel drinken

–ik heb niet graag dat ze omgaat met …vul zelf maar aan.

Is er een verschil tussen deze uitspraken en de sms van de moeder ivm omgang met Marokkanen ? Mijn inziens niet. Als er al een verschil is dan wel dat deze uitspraken niet tot in de media zouden geraken, zelfs niet in deze komkommertijd!

Is de uitspraak van deze mama dan racistisch ? Mijn inziens niet ! Het zou me trouwens benieuwen welke rechter mij omwille van dergelijke uitspraak zal of kan veroordelen wegens racisme !

Wat je van al deze uitspraken wel kan zeggen is dat ze -ongetwijfeld- stigmatiserend zijn. Maar dat is een heel ander begrip dan racistisch. En dat je hierover verontwaardigd kan zijn, begrijp ik ook wel !

De media die nu zoveel aandacht besteden aan dit ‘racistisch sms’je’, gaan mijn inziens serieus uit de bocht. Net als de mama van het betreffende vriendje ! Maar het vult wel de kranten…

Standaard