Geen categorie

Pikke-dieven

Afbeeldingsresultaat voor fotos inbraak

Turnhout scoort weer eens goed op zeer slechte punten. Concreet is het aantal woninginbraken in onze stad, in 2016, met meer dan 70% gestegen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170627_02944250

Dat is toch wel een zeer verontrustend gegeven. En ook de eerste maanden van 2017 zijn niet veel beter gestart. Zo was er een hele reeks inbraken in onze woonbuurt. (Ieperstraat, Patriottenstraat, Jan Breydelstraat, Rivierstraat…) Zelf werd ik ook het slachtoffer van dergelijke inbraak, waarbij mijn fiets werd gepikt. Ik kan je verzekeren dat dit behalve het materiële verlies ook emotioneel wat met je doet. Een erg vies gevoel is het.

https://www.facebook.com/notes/dr%C3%A9-wolput/beste-fietsdief/1612654245430511/

Wat zijn de oorzaken van deze meer dan fikse stijging ? Rondtrekkende bendes ? Pikken om drugs te kunnen betalen ? Ik neem aan dat de politie van mijn stad hierop wel een antwoord kan formuleren. En ja, ik weet dat er in 2016 veel beweging was van honderden asielzoekers in onze stad. En ook In omliggende gemeentes als Arendonk, Weelde en Retie. In tijdelijke opvang of definitief na een erkenning. Maar het zou niet correct zijn deze grote stijging van woninginbraken, daaraan ‘zomaar’ toe te schrijven !

Er is hoe dan ook werk op de plank voor politie en politieraad. Het zou nuttig en goed zijn dat er naar de bevolking toe op een transparante manier kan worden gecommuniceerd. Over de mogelijke oorzaken en/of daderprofielen. Maar ook over het ‘oplossingspercentage’. Over hoe de politie denkt deze plaag te kunnen indijken en welke (extra) middelen daarbij nodig zijn.

Bij deze een oproep aan het beleid, aan de leiding van de polite en aan de leden van de politieraad om dit probleem snel en efficiënt uit te klaren.

Standaard

Een gedachte over “Pikke-dieven

  1. Melis Brigitte zegt:

    Ik voel me niet veilig meer in mijn stad. Vroeger gig ik naar de Warande, film,toneel met vriendinnen maar wij komen s’avonds niet meer buiten wegens al die vreemdelingen die ons volgen en arrogant gedrag vertonen. Dus NIET veilig meer!

    Like

Reacties zijn gesloten.