Geen categorie

Turnhout : het kneusje !!

Afbeeldingsresultaat voor fotos van een kneusje

Voor de tweede keer in één week tijd, scoort Turnhout op slechte punten. Deze keer inzake de armtierige resultaten inzake tewerkstelling. Zowel wat het aantal woninginbraken (+70%) betreft, als kansen op werkgelegenheid, zit Turnhout diep in de rode cijfers !

http://www.gva.be/cnt/dmf20170628_02946481/antwerpen-en-turnhout-laten-slechtste-arbeidsmartkprestaties-optekenen

Bij herhaling : Turnhout importeert armoede en werkloosheid !!

https://wolput.com/2017/03/04/arbeid-adelt-maar-voor-wie/

Er branden steeds meet felrode lichten omdat er heel wat -belangrijke- zaken echt niet goed gaan in onze stad. Kenmerkend voor deze malaise inzake werkloosheid is de slotzin van het rapport van Steunpunt werk : “in vergelijking met een decennium terug (10 jaar) bleef een duidelijke vooruitgang of inhaalbeweging uit.”

Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde, is van mening dat zijn stad meer aanspraak maakt op de kwallificatie van centrumstad dan Turnhout. De sociale parameters in Turnhout zijn immers gunstiger zegt hij. Het kan natuurlijk zijn dat de man niet echt op de hoogte is van de aanhoudende en groeiende problemen die zich in Turnhout stellen. Hij leest voorzeker mijn blog(s) niet…

Of het is misschien wel zo dat deze stad verkeerde signalen uitstuurt naar zijn bevolking èn de buitenwereld. Zo werd de bouw van het distributiecentrum ALDI naar de Veedijk, met grote trom aangekondigd. Maar, helaas maar goed voor hen, betreft het geen nieuwe, bijkomende tewerkstelling. De 150 werknemers maken immers de overstap van Rijkevorsel naar Turnhout. Bovendien toch ook deze bedenking daarbij. 12 hectare voor 150 mensen is goed voor slechts 12 werknemers per hectare…Dat burgemeester Vos (niet Aldi) hier dan maar 250 jobs van maakt is nog erger dan mensen zand in de ogen strooien. En het zet bovendien zijn collega Bonte op het verkeerde been !!

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2349633/2015/06/05/Distributiecentrum-Aldi-van-Rijkevorsel-naar-Turnhout.dhtml

Ondertussen vergenoegd dit beleid zich in de goede resultaten inzake financiële resultaten die ze boeken. Dat ze maar oppassen om zich niet kapot te besparen.

Het is nog maar de vraag of dit beleid de zaken goed en krachtdadig (heeft) aan(ge)pakt ?? En het valt ook al niet te verwachten dat, met de verkiezingen in het vooruitzicht, er nog veel krachtdadigheid zal kunnen worden getoond

Op korte termijn moet er alvast een krachtig signaal komen tegenover de ‘claim’ van Hans Bonte en Vilvoorde.  Of is dat ook al teveel gevraagd ? Waar wachten onze sp.a schepenen nog op ?

Standaard

2 gedachtes over “Turnhout : het kneusje !!

  1. Peter zegt:

    Het artikel dat je deelt spreekt je eigen tekst tegen: “het personeel van de vestiging in Rijkevorsel verhuist mee naar de nieuwe site, staat in het persbericht. Bovendien wordt in de nieuwe vestiging in Turnhout bijkomende tewerkstelling gecreëerd.” + “Op hetzelfde industrieterrein in Turnhout kondigt overigens ook het bedrijf Van Rooijen Logistiek een uitbreiding aan van zijn distributiecentrum voor de farmaceutische nijverheid. Van Rooijen verankert de bestaande 197 jobs en kondigt gefaseerd een eigen groei aan met 80 jobs.”

    Like

    • Ach, wat spijtig toch Peter. Nu moet ik je er alweer op wijzen dat je erg onvolledig bent in je reactie. (in tegenstelling tot wat ik in mijn blog schrijf) Alhoewel ik ervan overtuigd ben dat de meeste van mijn volgers, beter lezen dan dan jij dat doet, toch even uw onvolledige reactie ‘vervolledigen’, vanuit hetzelfde artikel in HLN trouwens : 1) “Hoeveel mensen er verhuizen en hoeveel banen er extra komen, staat niet in de mededeling. Aldi was niet bereikbaar voor uitleg, maar volgens de Turnhoutse burgemeester Eric Vos zorgt de investering voor 250 jobs in Turnhout” en 2) Van Rooijen verankert de bestaande 197 jobs en kondigt gefaseerd een eigen groei aan met 80 jobs, meldt de burgemeester. Tja Peter, met die aankondigingspolitiek van de burgemeester is er nog GEEN ENKELE JOB gecreëerd hé man. Als je nog eens citeert, wil je het dan volledig doen. Dat bespaart mij dan weer de moeite…

      Like

Reacties zijn gesloten.