Geen categorie

Nieuws-loos

Afbeeldingsresultaat voor logo cd&v turnhout

De Christendemocraten van cd&v komen terug wat meer in het nieuws. Zo was er de uitlating dat cd&v een moslimpartij is. Na het Erdogan-referendum kwam er dan de ferme stelling van Hendrik Bogaert over het afschaffen van de dubbele nationaliteit.
De inkt van zijn woorden was nog niet opgedroogd of Pieter De Crem haalde al even ferm uit naar de Islam. Hij zegt zonder verpinken niet te geloven in een Europese Islam. En Nahima Lanjri wil terug naar de tijd van de stammentwisten. Zij wil OCMW’s verplichten de rusthuiskosten te verhalen op de kinderen…

In onze stad, Turnhout, moet je al een ingewijde zijn om nog te weten dat  cd&v in de coalitie zit en onze stad meebestuurt. Want je hoort of ziet er niks van !  Sinds korte tijd, is er de hernieuwde discussie over de ring en over de campuskeuze van het nieuwe ziekenhuis, die zij mee gemaakt hebben. Ik was dan ook wel benieuwd wat cd&v daarover te zeggen heeft.

Geen nieuws niet altijd goed nieuws

Niets, helemaal niets, zo blijkt uit hun nieuwsbrief die enkele dagen na de gemeenteraad in mijn mailbox terecht kwam. Nochtans had ik de cd&v mandatarissen sterk aangemoedigd om op de gemeenteraad tussen te komen in verband met de vraag om een ringreferendum. Niet omwille van het referendum maar wel om duidelijk te zeggen dat ze voorstander zijn om de ring door te trekken.

Maar niets, helemaal niets dus. Ook helemaal niets over de verkiezingen van 2018. Het lijkt wel of cd&v in Turnhout al enkele jaren in een winterslaap blijft hangen. Of durven/mogen zij van hun coalitiepartners geen stelling innemen. Zitten ze zodanig in de tang van groen en links -wat eigenlijk twee keer hetzelfde is- dat ze zichzelf wegcijferen ?

Een en ander staat toch in schril contrast met de reactie op de ringbinken.  Op het pleidooi van deze groep  -ik las in een krant dat het zou gaan over 3 mensen-  kwam er onmiddellijk een uitgebreide persmededeling van ’t stad. Immers, werd groen hier door zijn eigen leden in de tang genomen…en dat kan of mag toch niet zijn. Dus werden direct de grote kanonnen in stelling gezet.

Hoe dan ook, cd&v heeft alweer een kans gemist om een duidelijke stellingname te formuleren. De grote vraag, wat mij betreft, heeft cd&v Turnhout nog wel behoefte, laat staan de mogelijkheid om naar 2018 toe een wervend verhaal te schrijven ? Deze partij komt helemaal niet meer over als een ‘wij’ maar laten de kaas van hun brood halen door ‘zij’.

Of worden al de coalitiepartners (cd&v, groen, sp.a en Tim) samen wij tegen zij (waarbij zij dan NVA is) Op een linkse stadslijst misschien ? Want rechts is er al eentje in de maak met stadsbelangen.

Is /kan of wil  cd&v Turnhout nog een volkspartij zijn, of  is de partij slechts het vijfde wiel aan de coalitiewagen ? Heeft cd&v ambitie om in 2018 nog op de kaart te staan in Turnhout ? Laten zij zich weer eens in de prak rijden door een mobiliteitskwestie ? Of zijn het weer de interne stammentwisten over leiderschap die de bovenhand hebben ?

Quo Vadis cd&v Turnhout ?

Standaard

6 gedachtes over “Nieuws-loos

 1. Ivo Bollen zegt:

  Dré, ik vind dat Nahima, een terecht punt aankaart, bij solidariteit hoort ook familiale solidariteit, en daarom ga ik niet met u akkoord dat het hier gaat over stammentwisten

  Like

  • CD&V maakt sinds WO II bijna onafgebroken deel uit van het beleid. Ze lukten er niet in om aan ELKE gepensioneerde een ‘deftig,leefbaar’ pensioen te bezorgen. Ze lukken er niet in ervoor te zorgen dat de rusthuiskosten betaalbaar zijn voor iedereen. Dat dergelijke partij nu afkomt met familiale solidariteit is er mijlenver over Ivo.

   Like

 2. Christine Jacobs zegt:

  Ik sluit me volledig bij uw standpunt aan. Ik ben ook steeds een grote CD&V fan geweest, maar nu weet ik het soms niet meer; CD&V neemt geen standpunten niet meer in, ze loopt acht NVA aan zoals een klein kind achter zijn moeder.
  Ook op wat ik op persoonlijk vlak heb meegemaakt na mijn ontslag op veel te jonge leeftijd, ACV, CM etc.. Soms denk ik echt, zou ik niet beter van partijkaart veranderen. Dit is mss héél negatief, maar de realiteit is zo. Als je ziet wat CD&V gedaan heeft met die ARCO aandelen en hoe ze daar de mensen na zoveel jaren nog steeds mee aan het lijntje houden. Je houdt het niet voor mogelijk. Ik voorspel nu reeds dat zij schade gaan leiden met de volgende verkiezingen of er moeten echt nog grote veranderingen gebeuren.

  Like

  • Dag Christine, ik wil even kort reageren : CD&V is niet verantwoordelijk voor het personeelsbeleid bij ACV, CM of andere. En wat Arco betreft : het faillissement is de verantwoordelijkheid van de beheerders van ARCO en van het ACW. Wat de ‘staatsgarantie’ betreft ligt het anders. Daarin heeft Leterme duidelijk wel voor zijn beurt gesproken. Zelf heb ik over Arco ook al meermaals geschreven in deze blog. Ter informatie voor u : https://wolput.com/2016/06/05/arco/

   Like

 3. raymond schenkels zegt:

  Dré,

  Je weet dat het mij pijn doet, iets waar mensen met hart en ziel aan werkten teloor zien gaan..
  Spijtig, spijtig, echt spijtig.

  Raymond

  Like

Reacties zijn gesloten.