Geen categorie

Fa(r)ceboek

Sociale media : een vloek of een zegen ?

Facebook, twitter en meer van dat alles is niet meer weg te denken uit ons leven. Maar het zijn ook heel vluchtige media. Wat je nu op FB plaatst is binnen enkele minuten al oud nieuws. Vluchtig maar ook gevaarlijk. Want wat je ooit op één of andere wijze aan internet toevertrouwde blijft daar ook hangen.
Hineininterpretieren

Een nog groter gevaar bestaat in het foutief LEZEN en interpreteren van wat je op Facebook ‘zegt’. Zo plaatste ik recent volgende post online in verband met het optreden van controleurs van de sociale wetten bij vermeende kinderarbeid

Ik vind het meer dan onbehoorlijk dat Staatssecretaris De Backer, voogdijoverste, zijn mensen (de controleurs dus) op dergelijke manier gewoon te kakken zet. Fundamentele vraag is of deze controleurs hun boekje te buiten zijn gegaan ?! Zo ja, dan is een bolwassing aangewezen, maar géén publieke en zware aanval zoals nu het geval is. Liberaal populisme, dat is het !!

Een duidelijke stellingname denk ik dan. Maar toch lukken een aantal reageerders er in om mij woorden en uitlatingen in de mond te leggen die helemaal naast de kwestie zijn. Zo vind iemand het zelfs ziekelijk dat ik die controleurs verdedig maar vooral zou Ik ook niet snappen dat kinderen die helpen in de zaak van hun ouders dat graag, spontaan en opvoedkundig doen…

Tja, zelf snap ik niet waar de brave man dit haalt, maar als je deze post ziekelijk vindt, moet je volgens mij, dringend naar de dokter.

Fakenieuws-hoax-haatnieuws

Nogal wat post die gretig gedeeld wordt op FB, beschouw ik als nepnieuws. Een hoax of zelfs haatnieuws ! In het beste geval bevat zoiets enkel halve waarheden. Er zijn zo een aantal websites waarvan ikzelf nooit één of ander bericht zal delen ! (EJ Bron; Eunmask)

Vind ik leuk

Het aanvinken van de vind ik leuk optie, wil wat mij betreft absoluut NIET zeggen dat ik het eens ben met de inhoud van een reactie. Ik vind het gewoon leuk dat mensen reageren.
Ik ben iemand die heel goed kan begrijpen dat mensen op FB hun frustratie, bekommernissen en zorgen uiten. In niet altijd even propere bewoordingen. Op dat vlak ben ik wel wat gewoon.

Maar als het er echt zwaar over gaat reageer ik toch wel. Zoals bvb bij deze uitlating  1jaar of langer met een leefloon van 40€ per dag.. En wat doen die vetzakken ermee sigaretten kopen bier kopen en leven als god in frankrijk

Tja, behalve het feit dat de informatie over het leefloon langs geen kanten klopt is dit vettig en puur racisme ! Mensen daarop wijzen is erg belangrijk. Maar als ik eerlijk ben, dan stel ik vast dat het bijna een dagtaak is om op FB al dergelijke uitlatingen, fake-nieuws enz. … te weerleggen. Zeker als je dat een beetje onderbouwd wil doen. Maar ook onderbouwde argumenten verdwijnen dan als sneeuw voor de zon.

Daarom ook dat ik inhoudelijke en onderbouwde thema’s aan bod laat komen in mijn blog. Facebook is niet echt geschikt voor onderbouwde discussies ! Het gevaar van een farceboek schuilt altijd om de hoek !

Standaard

Een gedachte over “Fa(r)ceboek

Reacties zijn gesloten.