Geen categorie

Ringeloren

Afbeeldingsresultaat voor fotos turnhoutse ring

Op de gemeenteraad van maandag 24 april, zal het VB een voorstel van referendum voorleggen over het doortrekken van de ring. Het rondmaken van de ring dus.

Zelf heb ik al meermaals duidelijk gemaakt wat mijn standpunt in deze is.

https://wolput.com/2016/05/06/rond-de-ring/

Maar persoonlijk verwacht ik niet dat er maandag een meerderheid zal worden gevonden om een referendum te organiseren.

En misschien is dat ook helemaal niet nodig. Ik durf eerder  te rekenen op  voldoende politieke moed . Meer bepaald van de CD&V-fractie. Begin 2015 heb ik het mee(be)sturen van deze partij achter me gelaten.

Maar ik herinner me nog wel levendig de interne partijdiscussie over de vestigingsplaats van de nieuwe en ééngemaakte ziekenhuiscampus. De keuze daarvoor viel op de plaats waar nu de campus Sint- Jozef is, langs de Steenweg op Merksplas. Als gevolgtrekking hiervan was het partijbestuur het erover eens dat de ring dan ook best zou worden doorgetrokken.

Of er maandag voldoende politieke moed zal/mag worden opgebracht om dat standpunt ook zo te verwoorden vanuit die partij ?! Dat zal maandavond pas duidelijk worden wellicht. Maar…ik houd mijn hart vast !

Standaard

8 gedachtes over “Ringeloren

 1. Van Otten paul zegt:

  Daarvoor is de groene boycot te groot Dre, volgens mij toch. Hopelijk heb ik het mis.

  Like

 2. Brigitte Melis zegt:

  Een ring is toch rond, niet? En een stadhuis is toch ook op de markt in elke stad dat ik ken, behalve in Turnhout . En dat terwijl er toch één staat maar verlaten……nu moeten alle mensen die op het stadhuis moeten zijn een serieuze verplaatsing doen en dan nog liefst met de auto !!!!!

  Like

 3. Peter zegt:

  Brigitte, da’s relatief hé. Mensen die buiten het centrum wonen (Zevendonk, Schorvoort) zijn nu dichterbij het stadhuis. Ik woon nu op 50 meter en kan te voet gaan 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.