Geen categorie

Parkeren

Afbeeldingsresultaat voor logo parkmobile

Na mijn eerdere blog over parkeer-onkunde in Turnhout,  zie ik me genoodzaakt hierover een 2e blog te schrijven. En daar heb ik meer dan één reden voor !

https://wolput.com/2017/01/25/parkeer-on-kunde/

Slim en eerlijk parkeren is de slogan van Parkmobile. Is dat ook zo ? Lees en oordeel

 1. In januari parkeerde ik -3- keer via sms. Totaal bedrag aan (parkeer)kosten : 6.85 euro, waarvan 90 cent ‘servicekosten’ welke Parkmobile extra aanrekent. Ook aan mijn provider (Telenet) betaal ik nog eens 90 eurocent voor 6 berichtjes. Ondanks de slogan ‘betaal geen cent te veel’ betaal ik maar liefst -1,8- Euro extra waardoor de parkeerkosten maar liefst met meer dan 30% stijgen.
 • 2. In de stadskrant van januari staat vermeld  dat je voortaan met alle verschillende sms-providers een parkeerbeurt kan betalen…op de stickers die op de parkeermeters werden aangebracht staan alle providers vermeld ?!   Oh ja ? Vandaag, 19 februari stel ik vast dat er nog heel wat parkeermeters zijn, waarop enkel Parkmobile (4810) staat vermeld. Zo is dat in de Emiel Verreesstraat, Kruishuisstraat, H. Hartstraat, Vlamingenstraat, Begijnenstraat enz. …
 • Nog absurder is het op de parking Loechtenberg. Op slechts één van de twee parkeerautomaten werd een sticker aangebracht met de gegevens van 4411 (Mobile For). Het lijkt wel alsof men de ‘bestickering’ abrupt en onverhoeds heeft moeten onderbreken ?!. Toch niet omdat de stad een exclusiviteitscontract heeft met Parkmobile (4810) ? Pure chaos is het allemaal wel.
 • 3. Ik parkeer nog steeds via de voor mij vertrouwde sms-methode. De eerste keer dat ik hiervan in het nieuwe systeem -via 4810, Parkmobile dus- gebruik maakte, diende ik wel eerst mijn bank-rekeningnummer toe te sturen, via sms uiteraard. Meer gegevens hadden ze blijkbaar NIET nodig of werden alleszins niet/nooit gevraagd.
  Op 7 februari vraagt Parkmobile via een ‘Europese domiciliering’ een bedrag van 6,85 euro op via Belfius. Hoezo domiciliering ? Ik heb toch geen enkele opdracht of mandaat, laat staan een handtekening daartoe gegeven aan Parkmobile noch aan Belfius.
 • Bovendien maakte ik evenmin een klantenprofiel aan bij Parkmobile. Ik heb ook geen factuur, via eender welke weg, ontvangen van Parkmobile…en kan dus zelfs het bedrag/aanrekening (eventueel) niet betwisten…
 • En, erger nog, op die wijze -via domiciliering- kan Parkmobile bij wijze van spreken heel mijn rekening leeghalen, zonder dat ik dat weet, zonder enige vorm van mandaat, verwittiging of wat dan ook !!
 • Wat mij betreft is dit een totaal onaanvaardbare werkwijze en maakte ik onmiddellijk een klacht over aan Belfius en stuurde een aangetekende brief aan Parkmobile. Om hen in gebreke te stellen, vermeldende dat ik zal laten nagaan of er hier -mogelijks-sprake is van ‘valsheid in geschrifte’.
 • Het antwoord van Belfius : wij vragen dit bedrag terug aan Parkmobile èn annuleren deze domiciliering. Antwoord van Parkmobile heb ik nog niet gehad.
 • Voor de volledigheid heb ik ook de FOD-Economie, bevoegd voor consumentenzaken, van dit voorval op de hoogte gebracht. (zie ook de reportage op RTV Vandaag van zondag 19/2/2017)
 • http://www.rtv.be/artikels/parkeerbedrijf-domicilieert-zonder-dat-klanten-dat-weten-a35448
Standaard

5 gedachtes over “Parkeren

 1. Luc Nijs zegt:

  Dag Dré, ik zag net je reportage op RTV. Over het parkeren kan ik me niet uitspreken. Wel heb ik dezelfde twijfelachtige bankervaring. Ik stopte een permanente opdracht aan Sanoma via de app van mijn bank. Geen 3 dagen later activeert “iemand” terug die opdracht en wordt zonder meer een bedrag opnieuw van onze rekening gehaald.Pas na wat 19e eeuws papierwerk en handtekeningen is dit nu wel gestopt

  Geliked door 1 persoon

  • Bedankt voor je reactie. Het is mijn bedoeling om dit voorval op te nemen met Servais Verherstraeten, volksvertegenwoordiger. De consument is blijkbaar helemaal overgelaten aan de willekeur van een ‘schuldeiser’, zonder enige bescherming. Eerder maakte ik al een klacht over aan het kabinet Peeters. Ik stuur je mijn mail daarover graag toe.

   Like

 2. G. Vissers zegt:

  Vind deze toestand totaal onaanvaardbaar . Hier is gewoon sprake van valsheid in geschrifte en vermoedelijk vanwege het parkeerbedrijf . Dit is pas privacy schenden.

  Like

 3. leysfi zegt:

  Domiciliëringen zijn één van de grootste financiële misbaksels van deze tijd, waar vaak de naïeve en/of minst mondige burger door getroffen wordt. Dat mechanisme zou eigenlijk moeten verboden worden, nu je met het eerste het beste on-line bankingprogramma een herhalende betaling kunt invoeren, en – vooral – er verder heer en meester kunt over blijven!

  Like

  • Er moet dringend wetgevend werk komen, waarbij de banken worden verplicht om hun rekeninghouder(s) te verwittigen zodra een domiciliering wordt aangemaakt.

   Like

Reacties zijn gesloten.