Geen categorie

Parkeer ON kunde

De parkeerautomaat is volledig uit de grond gerukt. - Foto JVN

Na een lange tijd van, niet al te grondige voorbereiding, zo blijkt nu, werd per 1 januari de controle op het parkeren toevertrouwd aan de politie. De administratie die je destijds kon vinden in de APCOA winkel in de Patersstraat, verhuisde met de nieuwe firma Besix naar Campus Blairon. Nog een dienst die uit het centrum verdwenen is.

Op 3 januari wil ik kennis maken met de nieuwe regelingen in mijn stad en neem eerst nog eens de stadskrant ter hand. Ik parkeer In de Otterstraat (zone 1) Het vertrouwde 4411 parkeren  staat nergens vermeld op de aangebrachte sticker. Enkel het nummer 4810 staat erop. Als ik mijn gegevens aan dit nummer verstuur, krijg ik van het nummer 8850 het bericht dat de parkeersessie niet kan worden gestart. Ik dien eerst mijn rekeninggegevens aan hen door te sturen…Ik zoek dan maar wat kleingeld om te betalen en zal even later, bij een tas koffie de nodige gegevens sms’en aan Parkmobile. Let op : van dit alles staat in de stadskrant NIETS vermeld…

Wanneer ik later die dag uitprobeer of ik nu al terug kan sms-parkeren, lukt het me wel. Bij afmelding krijg ik een bericht met de parkeerkost + SERVICEKOSTEN zonder verdere toelichting noch vermelding van bedrag...Het toeval wil dat ook dit NIET in de stadskrant staat geschreven. Pas afgelopen weekend kom ik er stoemelings achter dat deze servicekosten (er is geen sprake van transactiekosten) maar liefst 30 cent per parkeerbeurt bedragen. Nee, ook NIET vermeld in de stadskrant.

Dezer dagen lezen we in de pers dat ook Schepen Boogers (groen) niet(s) wist van deze bijkomende kosten. Na navraag bij zijn diensten bleek er tot 31 december een 10-jarige promotieactie te hebben gelopen waarbij de stad de transactiekosten ten laste nam.

Fout, beste schepen. Ik heb in het verleden ook nooit servicekosten betaald in bvb Antwerpen, Herentals of Diest. De sms’en die ik diende te versturen werden à rato van 15 cent transactiekosten, aangerekend op de factuur van mijn provider, Telenet. Ook in TURNHOUT!!

Betaal geen cent teveel een holle slogan

Een uurtje sms-parkeren in de Warandestraat kost nu al  60 cent meer, of 30%.  De providers rekenen uw sms-kosten aan à rato van 15 cent/stuk, daar komen nu nog eens 30 cent ‘servicekosten’ bij. De globale kost van sms-parkeren stijgt dus zelfs met 30%….
En het kan nog erger. Sms-parkeren in de goedkoopte zone (4) kost 60 cent voor een uur. Die kostprijs verdubbeld dus nu…
Vraag ik u echt te veel als ik van een beleidsverantwoordelijke, zoals Boogers verwacht dat hij zijn dossier(s) grondig kent ? Dat hij perfect weet wat er in een contract staat en welke gevolgen dat kan/zal hebben ? Vraag ik nu echt te veel als ik verwacht dat Boogers onmiddellijk en met bekwame spoed weet uit te legen; wat deze servicekosten inhouden.

Vraag ik nu echt te veel, als ik verwacht dat de stadskrant correcte en eerlijke informatie bij de burgers brengt, zeker bij een ingrijpende wijziging als deze ?

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-turnhout/parkeren-via-sms-kost-al-hele-maand-te-veel-a2274475/

Het is trouwens niet de eerste keer dat Boogers de mist ingaat. Begin 2015 werden parkeertarieven gewijzigd. Zo zou in zone 1, de kost voor het tweede uur van 3 euro verminderen naar 2,5 euro. Bij het sms-parkeren werd echter nog enkele weken 3 euro aangerekend. Men had deze firma niet op de hoogte gesteld van de gewijzigde tarieven…(zie krantenartikel HLN)

Betaal geen cent te veel is nu al de meest holle slogan van 2017…

Standaard

2 gedachtes over “Parkeer ON kunde

  1. Wolput zegt:

    Wij zullen wel gaan winkelen waar je GRATIS mag parkeren en waar er geen leegstand is van gebouwen ( WINKELS ) in turnhout

    Like

  2. Jef Geenen zegt:

    wij van Oud-Turnhout komen al lang niet meer in Turnhout om een terrasje te doen of te gaan winkelen…. buiten de stad, beter winkelen, gratis parkeren, meer ruimte, veel groen en licht en ” betere bediening ” dan op de markt. Dag Turnhout

    Like

Reacties zijn gesloten.