Geen categorie

Horen, zien, maar zeker niet zwijgen !

Afbeeldingsresultaat voor fotos stadsregio turnhout

Mijn  blog -belangen vermengen- wekte her en der wat wrevel op. Zelfs in die mate dat er druk werd uitgeoefend om die blog offline te halen. Nee dus, want er stond ook helemaal niks verkeerd in. Enkele dagen na het verschijnen van mijn blog, werd beslist om de lanceringsparty van de zorggroep Orion op een andere locatie te laten doorgaan.

Een andere conclusie, dan dat het juist was, wat ik heb aangeklaagd in mijn blog, valt er er niet te trekken !! Zo is op het nippertje een deontologische fout lastens een OCMW-raadslid, vermeden. Wat mij betreft : case closed.

https://wolput.com/2017/02/01/belangen-vermengen/

Ik was niet aanwezig op de gemeenteraad van 6/2 ll. Maar heb al wel veel reacties gehoord en gelezen. Vooral over de wijze waarop schepen Wittebolle reageerde over de scheurtjes -of zijn het scheuren- in het gebouw van Theater 1900. Ah, iedere vogel zingt zoals hij of zij gebekt is. En dat kan dan soms erg arrogant overkomen.

Arrogant vond ik eerder deze week -weer eens- Kristof Calvo van groen. Niet omdat hij aankondigde te willen ijveren voor een decumul tussen een parlementair mandaat en dat van schepen of burgemeester. Wel omdat hij het niet kon laten om daarbij een onnodige sneer te geven aan Bart De Wever van NVA. Op die wijze brengt hij zijn eigen voorstel meteen in diskrediet !

64% van de Belgen of 2/3 willen een moslimban en in Europa is dat 55%. Verrassend hoge cijfers, die werden verzameld voordat Trump een Amerikaane moslimban uitriep. Moet de politiek dergelijke cijfers ‘respecteren’ of gewoon ‘negeren’ ?

Al even verrassend hoge cijfers over het aantal leefloners in Turnhout. 1150 is inderdaad een veel te groot pak. Enkele bedenkingen daarbij : 27% van hen is bezig voldoende kennis van het Nederlands te verwerven. Ruim 300 dus. De OCMW-voorzitter wil nu zelf bedrijven oprichten om meer leefloners te kunnen activeren. Richting duurzame tewerkstelling en niet richting werkloosheidsvergoedingen mag ik hopen. De vraag daarbij is of dit wel reëel is en hoeveel dat aan de Turnhoutse belastingbetaler weeral zal kosten ?

Er zouden ook twee mensen worden aangesteld om op zoek te gaan naar werk voor laaggeschoolden. Die moeten dan zeker eens mijn blog “wat kan je (niet)” lezen. Houding en attitude (gedrag) zijn in bepaalde sectoren zoals Horeca veel belangrijker dan een diploma !
https://wolput.com/2017/01/14/wat-kan-jij-niet/

Hoe dan ook bewijst dit erg grote aantal leefloners -nog maar eens- wat ik al lang beweer : Turnhout importeert armoede ! En ik maak me geen illusies dat we, om dit probleem mee op te lossen kunnen rekenen op de stadsregionale samenwerking. Wie de reeks over fusies in GVA heeft gevolgd heeft wellicht net als ik, niet enkel tussen de lijnen, kunnen lezen van ‘samenwerking ja maar het mag ons niets kosten’

In 1990 kreeg Turnhout middelen voor een sociaal beleid van het VFIK (Vlaams fonds integratie kansarmen) Ik was lid van de werkgroep die er mee op toekeek dat de middelen ook aan sociaal beleid werden besteed. Destijds zeiden we wel eens -al lachend- aan mekaar : als er zich in Oud-Turnhout een leefloner aandient, zetten ze die met de auto af aan de Miko…Dan is hij in Turnhout…

Standaard