Geen categorie

Verwarrend verkeer

Afbeeldingsresultaat voor oude fotos zeshoek turnhout

Ik wil nader ingaan op de verkeerssituatie aan de Turnhoutse Zeshoek. Daar waar al geruime tijd de verkeerslichten niet meer werken. Velen vinden het goed zo, zonder lichten. Alles gaat vlotter, sneller, geen bussen die staan aan te schuiven enz. …

Maar, is het ook allemaal wel veilig(er) zonder lichten. Een nader onderzoek leverde me meer vragen dan antwoorden op. En wel hierom

a) komende langs De Merodelei staan volgende verkeersborden net voor het kruispunt

  verkeersbord B15, wat wijst op een voorrangskruispunt. Er is ook volgend onderbord aangebracht  wat dan weer wijst op ‘de voorrangsweg buigt zich naar rechts’

b) Maar, als je uit de Victoriestraat de Zeshoek nadert, kom je datzelfde verkeersbord B15 tegen… Dus ook het verkeer komende uit de Victoriestraat komt op een voorrangskruispunt terecht. Dan stellen zich toch wel wat vragen. Om te beginnen ‘wie heeft voorrang op wie’?

Voor zover mijn kennis reikt moeten de vele autobussen, fietsers en auto’s (op de toegelaten uren) die rechtdoor van de Merodelei de Gasthuisstraat inrijden, voorrang verlenen aan het verkeer wat uit de Victoriestraat komt ! Juist ??

Het verkeer uit de Victoriestraat heeft dan weer voorrang op fietsers die vanuit de Sint-Antoniusstraat of Renier Sniedersstraat het kruispunt van de zeshoek oprijden. Om dan richting Merodelei of Victoriestraat te gaan! Juist ??

En als je op een voorrangskruispunt komt ‘tellen’ dan de zebrapaden nog wel ?

Enfin, heel wat verkeerstechnische vragen en onzekerheden ook voor de verschillende weggebruikers. Trouwens, wat zal het oordeel zijn van een verzekering als zich in deze situatie een ongeval voordoet ?

Misschien toch maar beter, veiliger en vooral minder verwarrend als de verkeerslichten terug in werking zouden komen ??

Standaard

5 gedachtes over “Verwarrend verkeer

 1. fonne van mechelen zegt:

  dré
  er bestaat nog zoiets als hoffelijkheid in het verkeer – het zou niet mogen uitmaken wie eerst en wie laatst – zonder butsen en builen is nog altijd het beste – en – dood in je gelijk is even dood.

  Like

  • Met hoffelijkheid kan je bezwaarlijk moeilijke en vooral verwarrende situaties oplossen Fonne. Verkeersborden moeten vooral duidelijk én eenduidig zijn.Ik stel vast dat elke fietser zonder ook maar enigzins de voorrang van rechts te respecteren, over dit kruispunt ‘vliegt’, net zoals de vele autobussen trouwens. Voorrang aan rechts verlenen in het verkeer is voor vele weggebruikers, maar vooral ook fietsers, een loos begrip. Dat is altijd weer een gevaarlijke verkeerssituatie !

   Like

 2. Marc Schram zegt:

  Hier in Vosselaar vind je ook zo’n onduidelijke situaties. Op de weg naar de sporthal ( Diepvenneke ) vindt men tweemaal een reeks gele palen die de weg versmallen zodat er maar één auto tegelijk doorkan. Er is geen enkel voorrangsbord voorzien…wie heeft er hier voorrang ? Diegene die eerst durft doorrijden…ik niet dus…

  Like

Reacties zijn gesloten.