Geen categorie

Hypocrisie

De afgelopen weken trokken enkele organisaties aan de alarmbel. Heel wat vluchtelingen dreigen immers dakloos te worden, nadat ze een verblijfsvergunning krijgen. Zij moeten dan hun ‘bed-bad-brood-gezondheidszorg’ opvang immers verlaten.
Dit was echter oh zo voorspelbaar! In een blog van 23 augustus vorig jaar, haalde ik dit al aan als een groot probleem. Ik citeer : “Er zijn nu reeds enkele pijnpunten. Huisvesting : einde 2012 staan er 185.000 kandidaat-huurders op de wachtlijst voor een sociale woning (waarvan 107.000 in Vlaanderen)” Waarom geven wij de vele vluchtelingen niet eerlijke informatie over de problemen inzake huisvesting en tewerkstelling welke zich ten aanzien van hen zullen stellen ?!

https://wolput.com/2015/08/23/op-de-vlucht/

Veel van de middenveldorganisaties doen het uitschijnen alsof het verhogen van het aanbod aan sociale woningen enkel een kwestie is van meer centen. Maar daar vergissen ze zich. Behalve centen (die er niet zijn) is het vooral een kwestie van draagvlak. Sociale huisvesting kampt immers met een -zacht uitgedrukt- imagoprobleem waardoor niemand het in zijn buurt wil. Een recent voorbeeld daarvan is Ramsel (deelgemeente Herselt) Al te vaak verschuilen buurtbewoners zich achter een of andere “technische reden”. Maar au fond is men tegen sociale huisvesting in z’n buurt! Zie het artikel terzake in GVA

http://www.gva.be/cnt/blatr_02126265/we-vragen-het-bestuur-de-plannen-te-herbekijken

Keulen en oudejaarsnacht
In den beginne was er niks. Een zeer rustige overgang zelfs van oud naar nieuw. Na enkele dagen sijpelden de beichten door van sexuele aanrandingen en diefstallen. Anonieme getuigen hadden het over voornamelijk asielzoekers als daders. De politiechef werd met vervroegd pensioen gestuurd en er kwamen ondertussen meer dan 1100 klachten binnen.

Een verklaring van de hoofdofficier van justitie Ulrich Bremer welke aan de Duitse krant Die Welt zei dat er van de 58 verdachten slechts drie afkomstig zijn, uit een oorlogsgebied leidde bij een aantal opiniemakers tot ‘grote vreugde’. Want het waren dan toch géén asielzoekers maar ‘slechts’ Algerijnen en Marokkanen. Bart Eeckhout ging zelfs een heuse calvarietocht, zich ondertussen permanent geselend en stenigend, omdat hij/zijn krant De Morgen, het aangedurfd had te schrijven dat het vooral asielzoekers waren in Keulen.

Ontnuchtering echter wanneer enkele dagen later Volgens diezelfde Ulrich Bremer Het overwegend toch gaat om mensen die het statuut van asielzoeker hebben, of mensen die zich illegaal in het land bevinden. Blijkbaar waren enkele opiniemakers vergeten dat niet elke asielzoeker uit een oorlogsgebied komt…

Zeebrugge, Duinkerke, Calais…de vele honderden illegalen,die zich in deze kampen ophouden, of in Zeebrugge terecht komen, hebben eigenlijk maar één ernstig probleem. Ze willen namelijk géén asiel aanvragen in Frankrijk of in ons land. Mogelijk zijn er onder de bewoners van die kampen, nogal wat mensen die om andere redenen dan oorlogsgeweld, op de vlucht zijn. De hypocrisie die vooral PVDA hierrond opvoert tart zo stilaan elke verbeelding. Zij stellen telkens weer -via de media- dat deze vluchtelingenkampen vooral aantonen dat de overheid faalt in het vluchtelingenbeleid.

Niets is minder waar !! Wat België betreft : hoed af voor de wijze waarop de overheid -vooral dan Francken- de vluchtelingencrisis tot nog toe heeft aangepakt. Stop met deze hypocriete framing !

Standaard

2 gedachtes over “Hypocrisie

  1. Gustaaf Vissers zegt:

    Zoals ze in ’t frans zeggen : knappe résumé Dré . En daarbij sociale woningen bouwen dat doe je niet in een handomdraai – er gaan al vlug jaren over . En men dient idd rekening te houden met een GEZONDE sociale mix . Voorbeelden te over waar dit niet zo is en dan moet je niet alleen naar de banlieus van Parijs kijken .In Antwerpen noemen ze sommige plekken op de linkeroever – klein chicago.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.