Geen categorie

On-aangenaam Turnhout ?!

 

Het gemeenterapport 2016, opgemaakt door de kranten GVA en Het Nieuwsblad, plaatst Turnhout in de top-tien van de minst aangename gemeenten in Vlaanderen. Met dezelfde score als Machelen, Vilvoorde en Zelzate.
Het aantal Turnhoutenaren dat bij nieuwe gemeenteraadsverkiezingen dezelfde stem zou uitbrengen, brokkelt sterk af. Het aantal mensen wat van mening is dat het huidige bestuur beter is dan het vorige is dan weer flink gestegen, maar daar staat tegenover dat 70% van mening is dat het huidige bestuur niet beter, of zelfs slechter is, dan vorige periode. Deze cijfers geven toch wel aan dat ‘samen stad maken’ nog een hele weg heeft af te leggen! Zeker wat betreft het ‘samen-trots’ zijn op Turnhout.
Twee jaar geleden schreef ik  een blog met als titel : “Waarom is de Turnhoutenaar zo (on)tevreden?” Dat deed ik als reactie op een gelijkaardige enquëte van het nieuwsblad. In die blog gaf ik aan dat  vele Turnhoutenaren, de ‘blijvende toename’ van nieuwe maar vreemde inwoners wellicht als onaangenaam ervaren. (zie link) https://wolput.com/2014/01/23/waarom-is-de-turnhoutenaar-zo-on-tevreden/

 

Twee jaar later (2016) geeft bijna 80% van de ondervraagden aan niet akkoord te gaan als Turnhout nog meer vluchtelingen zou opvangen. Het grootste deel van deze bevragingen vond plaats voor de gebeurtenissen in Keulen (ijkpunt) Anders was de uitslag misschien nog veel negatiever geweest ?!

Dit beleid zet in op een aantal belangrijke symbooldossiers. Denk maar aan de bouw van de academies, gekoppeld aan de volledige realisatie van het Turnova-project. (parking inbegrepen) en de renovatie van het zwembad. Tegelijk hangt er ook een zwaard van Damocles boven de Turnhoutse hoofden. De kans is immers erg reëel dat nog deze legislatuur, De Warande willens nillens, terugkomt onder Turnhouts beheer

Wat mij betreft, zit de Warande goed waar ze nu zitten, met name in de provincie. Een terugkeer onder het beheer van de stad is absoluut niet wenselijk ! Het is vooral NVA-vice minister in de Vlaams regering, Liesbeth Homans die in deze de touwtjes in handen heeft. Er ligt dan ook een belangrijke taak weggelegd voor de lokale en regionale NVA’ers, om Liesbeth Homans tot andere gedachten te brengen. Het zou hun uitgangspositie bij de verkiezingen van 2018 alvast een stuk ‘eleganter’ maken en versterken. Tenzij ze nu al te veel bezig zouden zijn om pionnetjes te (ver)schuiven.

Sla de hand aan de ploeg! Dat is de boodschap voor NVA-Turnhout

Na het schrijven van deze blog luister ik met veel genoegen naar ‘Oh mijn heerlijk Turnhout’ van Franky Miro (Frans Van Mierlo)

Standaard

Een gedachte over “On-aangenaam Turnhout ?!

Reacties zijn gesloten.