Geen categorie

Ergerlijk erbarmelijk

Vanochtend gelezen in GVA : Bij een ernstig ongeval op de Van Strydoncklaan in Deurne is zaterdagmiddag een 31-jarige motorrijder levensgevaarlijk gewond geraakt. Het slachtoffer verloor de controle over zijn stuur, nadat hij met motorfiets door een diepe put in de weg reed. Het Agentschap Wegen en Verkeer erkent dat het wegdek in slechte staat verkeert. “We hebben onlangs nog noodreparaties laten uitvoeren.” https://www.gva.be/cnt/dmf20230521_97361099

Na het ochtendnieuws reed ik spoorslags, per fiets naar de Schorvoortstraat…die er ook niet fris bijligt. De bovenlaag is op veel plaatsen gewoon verdwenen.

Maar dat is maar klein bier tegenover de Steenweg Op Oosthoven…vanaf de Mesesstraat tot aan de tet is het alsof hier enkele verloren gevlogen Russische raketten zijn ingeslagen… Kot na kot na kot…bijgevoegde foto’s liegen er niet om.

Trouwens, over de Mesesstraat gesproken, fietsers die vanuit deze straat naar het centrum rijden, moeten in principe de straat oversteken naar het twee-richtingen-fietspad om dan…20 meter verder opnieuw de straat te dwarsen…

Met een half literke verf en één borstel kan dit véél veiliger worden gemaakt, door een fietsuggestiestrook te schilderen vanaf de Mesesstraat

Maar ook in de Oude Vaartstraat en Begijnenstraat zijn er gevaarlijke kotten in het wegdek.

Langs de Steenweg Op Gierle dan weer, zijn meerdere riooldeksels gevaarlijk ingezakt…klaar om een zinkgat te veroorzaken…

En  ook dat is maar klein bier met wat je verderop in de straat tegenkomt.

Rechtover de ingang van Blairon, hèt epicentrum van het Turnhoutse politieke beleid, ligt het wegdek er erbarmelijk bij…maar enkele meter verder ook nog eens een groot èn gevaarlijk gat in het wegdek.

En dat aan het centrum van het politieke beleid in onze stad, van het Stadkantoor waar niet alleen de burgerlijke stand maar ook de beleidsondersteunende diensten zijn gevestigd.

In dit epicentrum, het kloppend hart van de stad zeg maar, maken de diensten mobiliteit en wegen in opdracht en onder leiding van hun schepen, plannen voor heraanleg van wegen, duurzaam onderhoud en herstellingen van bestaande wegen en stoepen…of dat zouden ze toch moeten doen, denk ik dan. Helaas blijkt dat zeker niet in de realiteit.
Terwijl ik deze foto’s aan het maken was, bedacht ik mezelf : misschien is de stad en de schepen van mobiliteit en wegen alles wel aan het oppotten, in het vooruitzicht dat de Warande na 2024 opnieuw onder beheer van de stad zal komen ?!!

Daar zal de kiezer in oktober 2024 zeker niet onverdeeld gelukkig mee zijn !

Standaard

3 gedachtes over “Ergerlijk erbarmelijk

 1. Johan Boudry zegt:

  Steenweg op Oosthoven heb ik aangegeven als maanlandschap! Blairon was ik nog niet aangekomen! Er zijn nog veel maanlandschappen, maar ik denk dat iedereen met de stadsparkfeesten bezig is( te begrijpen)

  MVG

  Johan

  Like

 2. Rik zegt:

  Ach Dré, omzeggens de helft vd straten in Turnhout zijn in erbarmelijke staat. Zijn het niet de gaten ih wegdek, dan is het het ‘golvende’ wegdek in beklinkerde straten. (Slagmolenstraat, Warandestraat etc..) Rijd je daarover met je fiets, vlieg je alle kanten op. De stoepen zijn praktisch onbegaanbaar en zijn een hindernisparcours geworden met alle obstakels. (bakfietsen, groot huisvuil etc…) Het toont de verloedering van Turnhout die al een aantal jaar bezig is. Ooit was dit zo’n mooi stadje. Mvg

  Like

Reacties zijn gesloten.