Geen categorie

Bloggen à volonté

Als deze maand ten einde loopt zal ik dit jaar al 19.500 bezoekers van mijn blog mogen tellen. Zoveel lezers die sinds 1 januari één of meerdere van mijn blogs hebben gelezen.

Wie schrijft…wil gelezen worden.

Het moet toch zijn dat de inhoud van die blogs nog steeds héél veel mensen aanspreekt. Ik merk dat ook door het feit dat deze blogs vaak worden gedeeld. Zo ook wel eens door de FB-groep ge zé van Turnhout as ge wat ik zeker ook wel waardeer.

En toch, ondanks het succes, vraag ik me  regelmatig af, of deze blogs niet te veel en te vaak gefundenes fressen* zijn voor het extreem-rechtse VB ? (*gesneden brood)

Of vooral mijn cijferblogs niet te veel polariseren ?

Maar telkens weer kom ik -in eer en geweten- tot de vaststelling dat dit niet zo is. Temeer omdat alle cijfers die ik in mijn blogs neerpen, afkomstig zijn uit officiële databanken van de overheid. Of uit officiële publicaties van die overheid. En al die gegevens zijn toegankelijk voor iedereen en uiteraard ook raadpleegbaar door iedereen.

Een ander knelpunt waar ik al vaak heb over nagedacht is het gegeven dat 2024 een verkiezingsjaar zal zijn. En, alhoewel dat al vaker werd beweerd in het verleden, het zullen uiterst belangrijke verkiezingen zijn.

Zo in juni 2024 voor de Vlaamse, federale en Europese  verkiezingen. Deze zijn nog mèt opkomstplicht.

Maar in oktober 2024 zijn er provinciale en gemeenteraadsverkiezingen met stemrecht, zonder opkomstplicht dus !

Zou ik, in aanloop naar die verkiezingen niet beter stoppen met bloggen ? Maar ook op die vraag meen ik neen te moeten antwoorden. En wie er anders over denkt…dat lees ik dan wel.

Politieke voor- of afkeer

Uiteraard heb ik mijn politieke voorkeur. Maar evenzeer ook een politieke afkeer en dat is van alles wat zich in het extreme politieke spectrum situeert.

Extremisme -uit welke hoek dan ook- heeft me altijd al beangstigd.

Momenteel loopt een burgerbevraging in het kader van de nieuwe stads- of gemeentemonitor. In januari volgend jaar zou deze worden gelanceerd.

Meer en veel meer nog dan mijn blogs zal dat de graadmeter zijn over politieke (on)tevredenheid wat het Turnhoutse beleid in deze legislatuur betreft.

Ondertussen blijf ik dankbaar voor die vele honderden, die mijn schrijfsels lezen, waarderen en zelfs willen delen.

Standaard

6 gedachtes over “Bloggen à volonté

  1. Peter Hoeck zegt:

    Heel goed bezig Dre, altijd een duidelijke en gefundeerde kritiek als je het niet met iets eens bent en ook heel goed hoe je problemen in onze stad weergeeft, doe zo voort je maakt er veel mensen bewuster van.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s