Geen categorie

Onze stad is vuil en slordig

Geachte Burgemeester

Dames en heren schepenen van de stad Turnhout.

Vooraf

dit is géén aanklacht tegenover de stedelijke diensten die instaan voor het onderhoud en proper maken van straten en pleinen. Integendeel.

Donderdag 18 mei, een hoogdag voor de Katholieke gemeenschap in ons land. Maar voor de meesten een gewone (betaalde) feestdag/verlofdag.

Voor ons een gelegenheid -zonnig en droog- om nog eens een ferme wandeling te maken door het stadscentrum.

En dan stuitten we al snel op een De Merodelei waar het krioelt van de blauwe PMB-zakken… Een dag te vroeg buiten gezet, ongetwijfeld omdat velen de Afvalkalender niet- of niet begrijpend hebben gelezen. Trouwens ook in andere straten zie je vele blauwe zakken opduiken…

Ik maak van de gelegenheid gebruik om te zeggen dat volgens mijn waarnemingen, de op De Merodelei afgebakende los- en laadstroken nog steeds -in belangrijke mate- verkeerd worden gebruikt.

Als ik 10 keer in deze straat passeer, staat er minstens 7 keer één of meerdere bestelwagens/vrachtwagens, OP de rijbaan stil terwijl gewone auto’s die los- en laadstroken bezetten…

Al helemaal te gek was het deze namiddag waar we kozen om langs de zonkant over De Merodelei te wandelen en we plots onverhoeds met de scootmobiel de stoep moesten verlaten, omdat er ne frisse de stoep inpalmde om te lossen of te laden…

Eenmaal op de Markt gekomen waren er nog flink wat niet opgeruimde sporen van de op woensdagvond gehouden Q-party. Met ter hoogte van het stadhuis heel veel glasscherven. Hopelijk is er géén enkele fietser lek gereden…

Maar er is meer vuil dan dat. In vele straten liggen de goten bezaaid met allerlei zwerfvuil. Als voorbeeld de Grimstedestraat waar vooral op plaatsen waar auto’s mogen parkeren de goten er echt smerig bijliggen…

De tijd van het Bezemklokje telt al lang niet meer in onze stad…

Een grote lenteschoonmaak

Turnhout heeft nood aan een grondige lenteschoonmaak…maar dat kunnen onze stedelijke diensten alleen niet aan.

Daarom herhaal ik mijn pleidooi om een gemeenschapsdienst op te richten in onze stad.  Zo zouden er teams kunnen worden samengesteld -al dan niet op vrijwillige basis- die onder leiding en toezicht van de stadsdiensten, straat per straat aanpakken en proper maken…
En dit zowel wat het zwerfvuil betreft als het wegwerken van de duivenshit die overvloedig in onze centrumstraten aanwezig is.

Turnhout en zijn inwoners zullen u dankbaar zijn. Vooral die velen die zich nu al inzetten om bvb het zwerfvuil in hun omgeving op te halen en zeker ook de bewoners die nog wel het principe van vegen voor eigen deur hanteren.

Standaard

2 gedachtes over “Onze stad is vuil en slordig

  1. Ludo Schelfhout zegt:

    Ja er moet iets gebeuren zo kan het niet en ook het sluikstorten aan bushaltes Turnhout nog veel werk ze moeten strenger gaan optreden en meer boetes uitdelen

    Like

  2. Rita Van Gestel zegt:

    dat is ook mijn gedacht, Turnhout verloederd en vervuild. Ikzelf hou regelmatig mijn stoep en goot proper maar als het regent stroomt het vuil van de buren telkens terug in mijn goot. Eergisteren had ik alles weer netjes proper gemaakt en gisteren lag de goot weeral vol sigarettenpeuken !!!

    Like

Reacties zijn gesloten.