Geen categorie

Regenboogpad

Vandaag werd het regenboogpad, ter hoogte van Turnova opnieuw aangebracht, nadat het op 4 mei ll, met veel gedruis werd weggewerkt.

Maar, helaas blijft de schepen van mobiliteit, de hooggeachte heer Boogers, net als zijn diensten -die hem sturen- volharden in de erg onveilige en dus domme, visie om hier géén echt zebrapad van te maken.

Met genoegen stel ik vast dat GVN van GVA, niet enkel mijn bekommernis en visie, maar die van heel veel Binken verwoord als hij in de Gazet vandaag schrijft : ‘Dit regenboogpad blijft voor verwarring zorgen, omdat de meeste weggebruikers het wel als een zebrapad beschouwen. Hoe nobel het opzet ook is, voor de verkeersveiligheid in de stad blijft het een gemiste kans‘. Zelf snap Ik echt niet dat het college van burgemeester en schepenen dit zomaar laten passeren…

https://www.gva.be/cnt/dmf20230516_94304670

Voor de volledigheid, maar vooral voor de veiligheid van alle inwoners èn bezoekers aan Turnhout plaats ik hierbij nog eens integraal de mededeling van de Politie Regio Turnhout die ze 3 jaar geleden, op 14 mei 2020 op hun facebook-pagina plaatsten en die -dat is belangrijk- nog steeds en onverkort van toepassing is. En laat de discussie over wel of niet zebrapad nu eindelijk ook maar eens ophouden !! Want het is absoluut GEEN zebrapad !!

Politie regio Turnhout 14/5/2020

Sinds vanmiddag geeft een gloednieuw 'regenboogpad' ter hoogte van de ingang van de Turnova-site extra kleur aan de Grote Markt in Turnhout. Op die manier wil het stadsbestuur van Turnhout alle homoseksuele, lesbische en biseksuele inwoners en transgenders in de stad een hart onder de riem steken.
Ook bij de Politie Regio Turnhout vinden we dit uiteraard een mooi initiatief, want nog te vaak worden mensen omwille van hun seksuele voorkeur gediscrimineerd in onze samenleving. Dat kan absoluut niet!
Toch willen we iedereen die ter hoogte van de ingang van Turnova de Grote Markt oversteekt, waarschuwen dat dit zogenaamde 'regenboogpad' geen officiële oversteekplaats is en dus op verkeersvlak geen enkele betekenis heeft. Het geeft je dus absoluut niet dezelfde voorrang als bij een klassiek zebrapad (dat in witte of gele verf is aangebracht volgens wettelijke bepalingen). Ga er dus niet zomaar van uit dat automobilisten hier te allen tijde zullen stoppen om je als voetganger voorrang te verlenen wanneer je de straat wil oversteken.


Standaard