Geen categorie

Vervuiling in ’t stad

Er werden 202 overtredingen vastgesteld. Het ging voornamelijk over sigarettenpeuken, maar af en toe ook het niet bijhebben van een hondenpoepzakje, of het wegwerpen van een eetverpakking.

Zo staat te lezen in HLN van 3 maanden geleden. Deze 202 overtredingen zijn het resultaat van 700 controles die in het stadscentrum werden gehouden door OVAM-vaststellers.

Uit een telling, die de stad eerder deed, bleek dat meer dan de helft van het zwerfvuil sigarettenpeuken betrof. De zwerfvuilcampagne werpt zijn vruchten af volgens het stadsbestuur van Turnhout. Bij een recente telling van zwerfvuil blijkt dat het zwerfvuil op alle eerder gemeten locaties met minstens 50% gedaald is. https://www.hln.be/turnhout/controleurs-betrapten-in-stad-al-meer-dan-200-mensen-die-zwerfvuil-achterlaten-zwerfvuil-met-minstens-50-gedaald~ad0abba4/

Helaas…

Ik wandelde deze namiddag ruim 45 minuten door diverse straten in Turnhout. Op die tijd telde ik massaal veel sigarettenpeuken. Ook op de Turnhoutse Markt…Alles samen goed voor minstens 3 à 400 stuks…

Je kan ze overal vinden, die sigarettenpeuken, individueel of in groep, zoals uit deze foto’s, die ik deze namiddag heb genomen, blijkt

Minder stadsduiven, dankzij de anticoceptiepil…zo lees ik heden in een bericht op RTV. https://www.rtv.be/artikels/anticonceptiepil-zorgt-voor-minder-duiven-turnhout-a130510

Helaas…

Zoals uit volgende foto’s -allemaal zeer recent genomen- blijkt is de -weliswaar natuurlijke- duiven- en vogelstront-vervuiling in onze (centrum)straten er niet minder op geworden. Zij er al plannen bij de groene schepen van groenbeheer om deze erg vieze, visuele vervuiling aan te pakken en regelmatiger te verwijderen ??

Standaard

4 gedachtes over “Vervuiling in ’t stad

 1. Gacoms Jean-pierre zegt:

  Bij deze is Turnhout een vuile stad overal in straten staat veel onkruid tegen dehuizen enorm veel sigarette peuken en veel vogelpoep en hondedrollen op sommige plaatsen en ook zoals bij ons veel troep in de rioolputjes
  De graspleinen liggen er vuil bij distels zijn nergens toegelaten
  Het word tijd dat Turnhout niet alleen de markt proper houd voor toerisme en Deprest er vuil laat bij liggen.

  Like

 2. Gert van de leur zegt:

  Turnhout mag zichzelf uitroepen tot vuilste provincie stad ,de gasthuisstraat moet er zo proper mogelijk bijleggen maar de omliggende straten en pleinen zijn gewoon een vuilnisbelt. Shame on you Turnhout .en dan heb ik het nog niet over de staat van voetpaden en straten.

  Like

 3. Hélène Ballard zegt:

  Rook je , uw probleem.
  Heb je een hond , fijn ook jouw verantwoordelijkheid
  Terrasje doen in de buurdorpen is een zaligheid maar als je Turnhout binnen rijd kun je echt het verschil zien in alle opzichten!!!
  Rug patiënten rijden dan veel trager de wegen voelen aan als een spookhuis !!!

  Like

Reacties zijn gesloten.