Geen categorie

Ogen te kort in ’t verkeer

Soms kom je wel eens ogen te kort om al het moois in bijvoorbeeld de natuur te aanschouwen.

Maar dat lukt me nog wel. Waar ik wel steeds meer moeite mee heb is dat ik met twee ogen nog maar amper toekom om alle stommiteiten -van andere weggebruikers- in het verkeer te zien en er voldoende alert op te reageren.

En nee, dat heeft niet met mijn leeftijd te maken. Maar wel met het gegeven dat egoïsme en egoïsten in het verkeer steeds meer de overhand halen.

Ik noem slechts enkele voorbeelden : voorrang van rechts straal negeren, plots voor je neus op de weg komen of afdraaien zonder een richtingaanwijzer te gebruiken. Op stoep of fietspad parkeren, alle pakjesleveranciers -ja ook B-post- doen dat veelvuldig, snelheid niet respecteren, zich heer en meester voelen in het verkeer en zo verder...

Aan de rotonde van het station worden dagelijks honderden overtredingen begaan.

Het verkeer dat de rotonde verlaat moet een richtingaanwijzer gebruiken. Uit een persoonlijke observatie kon ik vaststellen dat, van de automobilisten die de rotonde verlaten om de Merodelei (richting Zeshoek) op te rijden, ruim 25 à 30% gene pinker hebben. Of die pinker alvast niet gebruiken. Bij hen zelfs vier auto’s waar een

op de achterruit prijkte !!

Idem voor diegene die de Stationsstraat inrijden, al komt het niet gebruiken van de pinker daar wel minder voor.

  • Regels bij gebruik Rotonde Wie de rotonde op wil, moet voorrang verlenen aan wie er al op rijdt.
  • Je moet de richtingaanwijzer gebruiken wanneer je de rotonde wilt verlaten, maar niet wanneer je de rotonde oprijdt.

https://magazine.vab.be/op-weg/mobiliteit/hoe-moet-je-een-rotonde-gebruiken/

Keuzestress

Dè vraag is wel : waar zou ik terecht kunnen voor een extra paar ogen ?

Meest voor de hand liggend, zal u denken, is langsgaan bij een opticien. Maar als gevolg van de recente opening van een nieuwe optiekzaak op de Turnovasite, kamp ik dan weer met keuzestress. Immers hebben wij nu in onze stad al een 10-tal brillenzaken.

In hoeverre de vestiging van een 10e optiekzaak, waarvan -9- op wandelafstand van mekaar, in het centrum, op Turnova nog een antwoord is op het complementaire en exclusieve karakter van shoppen in Turnhout  -wat toch de bedoeling was (of moest zijn) van Turnova- is mij steeds meer een raadsel…

’t zal ondertussen eerder een kwestie zijn van als de -verhuur- kassa maar rinkelt dan wel van exclusiviteit en complementariteit !

Standaard