Geen categorie

Leugens als vaste waarde ?

Het is toch allemaal een hoop ellende. Liegen is dezer dagen blijkbaar verworden tot een vaste waarde in de politiek.

Zo bijvoorbeeld wat de extra -bovenwettelijke- pensioen betreft van gewezen kamervoorzitters, hoge ambtenaren en gewone parlementsleden …

Leugens in deze worden zelfs vermomd als ik kan mij die vergadering/beslissing niet meer herinneren.

En dan is er ondertussen ook nog de zaak Sarah Schlitz. Ecolo-boegbeeld en staatssecretaris voor Gelijke Kansen. Voor wie het ondertussen kotsbeu geworden is om al deze erg onkiese kwesties nog te volgen, even een korte situering.

Schlitz had niet alleen -manifest- de regels overtreden rond overheidscommunicatie door op een pak campagnes haar persoonlijke logo te laten zetten, daarover bleek ze nadien ook gelogen te hebben in de Kamer. 

Ze is nu een week ‘onder curatele’ geplaatst, maar ik maak me geen illusie, noch zijzelf, noch haar partij Ecolo zal de eer aan zichzelf houden en ontslag nemen.

Voor meer toelichting moet je zeker dit eens lezen : https://businessam.be/leugens-staatssecretaris-schlitz-beschadigen-imago-ecolo-en-groen-ze-neemt-geen-ontslag-maar-staat-week-onder-curatele-nadat-mr-ps-en-vooruit-haar-uitleg-niet-pikten-in-de-kamer/

In juni vorig jaar wikten en wogen Wetstraat-watchers Dave Sinardet, Bart Eeckhout en Alain Gerlache, in De Morgen, de regering De Croo en dus ook…Sarah Schlitz… en het moert gezegd, zij kwam er maar bakaaid vanaf.

Ik wil graag de beoordeling die ze kreeg met u delen

Sarah Schlitz (Ecolo), staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit

‘Ze is erg polariserend’

Gerlache: “Schlitz is populair bij een bepaald deel van de linkerzijde, de zogenoemde woke-beweging. Maar ze is erg polariserend. Neem die mars door Luik voorbehouden voor vrouwen. Ook haar tweets zijn soms, tja, niet zo doordacht. Haar beleid raakt zo ondergesneeuwd.”

Sinardet: “Ik hoor dat haar kabinet een duiventil is, met vooral activisten eerder dan onderlegde specialisten. Het gevolg is dat de uitwerking van haar beleid vaak traag loopt. Dat hoor ik bij allerlei organisaties.”

Gerlache: “Ze zal het waarschijnlijk heel typisch vinden dat drie witte mannen zich hier uitspreken over haar. Ik verwacht een bericht van haar woordvoerder.” (lacht)

Eindoordeel van d politieke redactie in DM : ze stelt teleur !

Ik vraag me af, als leugens een vaste waarde uitmaken in de politiek, hoe het vertrouwen in zo iemand èn in de politiek algemeen, nog kan worden verbeterd, laat staan kan worden hersteld

Standaard

3 gedachtes over “Leugens als vaste waarde ?

 1. Ludo zegt:

  Hetzelfde wat Demir betreft, maar daar zwijg je zedig over. Twee maten en twee gewichten D’re?

  Like

  • Beste Lezer, in tegenstelling tot wat u doet uitschijnen gaat deze blog helemaal niet over het gebruik van een persoonlijk logo. Dat element komt trouwens ook maar in één woord aan bod. Deze blog handelt over ‘liegen’ in de politiek. Voor zover ik in de pers heb kunnen nagaan -het gegeven over Demir is trouwens maar in de pers verschenen, enkele uren nadat deze blog al online was- is er Demir nergens beschuldigd van leugens. Dus, nee, absoluut géén twee maten en gewichten. Gewoon een recht voor de raap blog, zoals altijd trouwens.

   Like

 2. Wim Moonen zegt:

  Dre,

  Dit gaat nu over hey boegbeeld van Ecolo. Maar hetzelfde kunnen we ook zeggen over de boegbeelden van onze Groenen. Zij moeten niet onderdoen voor hun Waalse collega’s. Liegen en bedriegen is eerder een vereiste, in deze partijen, om verkozen te worden. En als het te heet wordt onder hun voeten, keren zij hun kar. Het is daarom ook duidelijk, dat deze partijen onbekwaam zijn om federaal iets te betekenen. Het spijtige is, dat hun onbekwaamheid ook overslaat op provinciale en gemeentelijke besturen. Mar wat het nog erger maakt is, dat zij niet de enigen zijn.

  Verzonden vanuit Mailhttps://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=550986 voor Windows

  Like

Reacties zijn gesloten.