Geen categorie

Gebrek aan doorzicht

Zoals aangekondigd werd deze maandagochtend het kruispunt Ring/Graatakker en Stwg Op Zevendonk hermetisch afgesloten. En dit om -eindelijk- het wegdek op dit kruispunt grondig te hernieuwen.

Qua tijdstip, eerste week van de Paasvakantie, maar vooral qua weeromstandigheden blijkt dit een goeie keuze want er is drie dagen van droog weer voorspeld.

Maar, blijkbaar hebben ze op AWV (agentschap wegen en verkeer) niet door dat dit kruispunt midden een bijzonder drukke verkeersader is gelegen.

Zo verneem ik via RTV : Druk kruispunt Turnhout 3 dagen dicht, meer hinder dan verwacht  https://www.rtv.be/artikels/druk-kruispunt-turnhout-3-dagen-dicht-meer-hinder-dan-verwacht-a129025

Komaan zeg, 15 jaar geleden al bleek uit recente tellingen wijzen uit dat hier dagelijks tussen de vijftig- en de zestigduizend voertuigen passeren.  (DS 4/6/2009)  https://www.standaard.be/cnt/it2b1f21

Daar mag je nu al zeker enkele duizenden bijtellen. Als je zoveel verkeer moet verwerken via omleidingen, dan weet je toch vooraf -zonder dat je daartoe universitaire studies hebt moeten doen- dat vele andere wegen in de omgeving overbelast zullen zijn. Een voorbeeld is de Steenweg Op Gierle, die al jaren bekend staat omwille van ellendige drukte…Vandaag en de volgende dagen is dat ellende in veelvoud ! Wat een gebrek aan doorzicht !

Explosieve stad.

Dat Antwerpen meer dan ooit een erg explosieve stad is geworden werd afgelopen weekend nog maar eens pijnlijk duidelijk.

De explosie van zaterdagnacht in de Osystraat wordt omschreven als de krachtigste aanslag sinds het Antwerpse drugsmilieu enkele jaren geleden haar heil begon te zoeken in zwaar geweld en vernielingen.  https://www.gva.be/cnt/dmf20230402_96129755

Ik heb het grootste begrip voor de burgemeester van Antwerpen. En ik begrijp ook zijn aanhoudende vraag voor meer mensen en middelen.

Maar met meer politiemensen zal dit drugsprobleem/aanslagen niet of nooit opgelost geraken. Als je echt die aanslagen wil vermijden zal je de staat van beleg moeten afkondigen mèt avondklok en niemand die de stad -ongecontroleerd- nog in- of uit kan... Bovendien zijn de tentakels van dit drugsmonster zodanig vertakt èn verstrengeld in alle aspecten van de samenleving dat je het niet meer uitgeroeid kan krijgen. Helaas, driewerf helaas…

Al in 2012 bleek er meer cocaïne in het Antwerpse water te zitten; dan in het water van Parijs, Londen of Amsterdam. Ook xtc en andere amfetamines tieren welig in de riolen van ’t Stad.

Ruim 10 jaar later is die situatie enkel maar toegenomen. Zo kopt DM vandaag : Rioolmetingen tonen grootste cocaïnesteden in Europa, en deze Vlaamse stad -Antwerpen- steekt er met kop en schouders bovenuit… https://www.demorgen.be/nieuws/rioolmetingen-tonen-grootste-cocainesteden-in-europa-en-deze-vlaamse-stad-steekt-er-met-kop-en-schouders-bovenuit~b5476abdc/

Zelfs met het volzetten of meer van alle politiekaders kan je deze dijkbreuk niet meer dichten !

Standaard

Een gedachte over “Gebrek aan doorzicht

  1. Peter Hoeck zegt:

    Een rotte appel in onze samenleving die harddrugs, helaas moeilijk te bestrijden. Een jointje daar heb ik nog begrip voor. Weer een goed artikel, dank.

    Like

Reacties zijn gesloten.