Geen categorie

Een -diepe- put op de Ring

Gisteren, zondag, kreeg ik van een goeie vriend de melding dat hij met zijn auto –op de Turnhoutse ring net voorbij het kruispunt met de Stwg. Op Tielen– in een grote diepe put was gereden. Als gevolg hiervan kreeg hij af te rekenen met een lekke band, wegens indeuking van de velg.

Zodra ik kon ben ik gaan kijken naar die put om er een foto van te nemen en AWV (agentschap wegen en verkeer, wegbeheerder van de ring) van dit euvel in kennis te stellen.

Een vul maar een formulier in antwoord

Vermits AWV is opgedeeld in districten stuurde ik een mail aan het district Vosselaar met volgende mededeling : In het wegdek van de ring in Turnhout, juist voorbij het kruispunt Ring/steenweg op Tielen bevind zich een grote en diepe put. (ter hoogte van de school Campos) Graag een spoedherstelling wegens groot gevaar op schade aan voertuigen. Zie foto

Helaas, werd mijn gedachte –ik verwittig de dichtst bijzijnde dienst van dit euvel–  door het (automatisch) antwoord van het district meteen waardeloos, Want, zo laten ze me weten : klachten en meldingen worden niet behandeld via dit mailadres. Die moet u indienen via www.meldpuntwegen.be

Je zou in deze steeds verder gaande digitalisering van de samenleving toch verwachten, dat zo een mail  dan automatische zou worden doorgestuurd aan dat meldpunt. Niet dus…

Maar, ik geef niet snel op en ga dus naar de vermelde website om het online formulier in te vullen. Maar dat kan pas nadat ik verklaard heb geen robot te zijn.

Wat als eerste gegeven moet worden ingevuld is de locatie. Geef de locatie in of duid aan op de kaart. Ik doe de twee. De vermelding neem ik letterlijk en integraal over uit mijn mail aan het district en op de kaart duid ik het betrokken kruispunt aan.

Onmiddellijk krijg ik een automatisch antwoord (zij werken dus wel met een robot)

Bedankt voor uw bericht. Uw bericht werd automatisch doorgestuurd naar Stad Turnhout.  Locatie melding: Steenweg op Tielen, 2300 Turnhout
Type weggebruiker: Gemotoriseerd
Laatste bericht van klant: Juist voorbij dit kruispunt, ter hoogte van de school
Campos is er een grote en diepe put in het wegdek van de ring.
Foto’s: 1

Ja, en toen werd ik echt wel boos. In mijn melding staat uitdrukkelijk vermeld, en bevestigen zij zelfs in hun robotantwoord,  dat het wel degelijk gaat over een GAT IN HET WEGDEK VAN DE RING… juist voorbij het genoemde kruispunt.  En dus NIET over de Steenweg op Tielen.

Ik krijg dan instant heimwee naar de vroegere Kantonniers (*), die je ten minste nog kon aanspreken als je ze ergens in hun werkgebied tegenkwam en/of waarvan je meestal ook wel wist waar zij woonachtig waren.

Ongetwijfeld zullen veel mensen al afhaken als ze de moeite doen om iets te melden als ze een robotantwoord krijgen van ‘wij behandelen deze mail niet’…

Maar, misschien is dat wel de bedoeling van AWV, mensen te ontmoedigen om meldingen te doen…

Dré Wolput

27/3/2023

*wat deed een kantonnier ? "Als kantonnier was ik belast met het onderhoud van wegen en sluizen”, vertelt Jaak. “Dat ging er toen nog heel simpel aan toe: we verplaatsten ons met de fiets en het werk werd meestal met de spade uitgevoerd: machines waren er nog niet veel. Zo moesten we bijvoorbeeld in de winter met de hand gaan strooien als het flink gevroren had. Dat gebeurde toen trouwens alleen maar in de bochten van de wegen.”  https://www.hbvl.be/cnt/dmf20201025_95946841
Standaard

3 gedachtes over “Een -diepe- put op de Ring

 1. Peter Hoeck zegt:

  Dit is echt kafkiaans, toont aan dat er veel mis loopt met de communicatie naar de burger toe.

  Like

  • John zegt:

   Alleszins zou ik foto’s genomen hebben van het beschadigde wegdek en het voertuig. Klacht neerleggen bij de politie met schadeeis bevestigd door een hersteller + alle bijkomende gedane onkosten. Zeker ook de autoverzekering mee inschakelen.

   Like

 2. Léon Van Gestel zegt:

  De ervaring die ik had met AWV zijn hallucinant. Gaande van absolute luiheid, kleineren en zuivere corruptie.

  Like

Reacties zijn gesloten.