Geen categorie

Een dag mediasprokkels

*Het Iftar feest van en voor de lgbtqia+-gemeenschap in de Antwerpse Roma is -om veiligheidsredenen en wegens ernstige bedreigingen-, afgeschaft. Intriest en onaanvaardbaar. Zo krijgt IFTAR ook een erg nare betekenis. Namelijk deze van Immens Fanatisme Tegen Anders-sexueel-geaarden Ruziestokers. Dat men niet zou weten uit welke hoek deze bedreigingen komen…lijkt me erg ongeloofwaardig. Immers, het zijn hun eigen luizen die hen bijten. Zo zie je maar dat je met die lgbtqia-gedachte, nog niet klaarkomt binnen de Moslimgemeenschap. Misschien kan Turnhout wel een alternatief bieden in park spoor noord of de Begijnenveldekens.

*In het laatste nieuws getuigt een zekere JAvier*, over superdrugskartel dat cocaïne brengt tot Antwerpse haven: “De Albanezen hebben de leiding over de koopwaar” Albanezen…laat dat nu toch de nationaliteit zijn die de laatste tijd al veelvuldig is opgedoken in krantenverslagen over de Antwerpse war on drugs… De laatste twee jaar kregen maar liefst 830 Albanezen in ons land, de Belgische nationaliteit.

*De Standaard geeft vandaag dan weer de kans aan Luc Huyse, socioloog, om zijn gal te spuwen over het komende NVA ledencongres. In de voorbereidende teksten leest Luc Huyse voorstellen die hem zorgen baren. Zodra het woord ‘volkswil’ opduikt, huivert hij. Dat klinkt toch wel erg fanatiek, wellicht omdat het de NVA betreft. Want kijk (lees), in De Morgen, ook al vandaag, steekt Alicja Gescinska  (schrijfster en filosofe verbonden aan de Universiteit van Buckingham. Ze is voorzitter van PEN Vlaanderen en VUB Fellow) een collega van Huyse, de loftrompet over het feit dat een burgerpanel van maar liefst -60-(zestig dus) uitgelote mensen uit het volk zich gaat bezinnen over de partifinanciering. Loskomen uit het partijpolitieke slop noemt zij het. 

Toch nog een tip voor Luc Huyse : koop u een lidkaart van NVA en ga uw dada doen op hun ledencongres in plaats van in DS…

* De Commissie van Toezicht voor Jeugdinstellingen (CVTJ) uit in hun jaarverslag van 2022 enkele bekommernissen zoals Voor jongeren in jeugdinstellingen zouden periodes in afzondering de uitzondering moeten worden en tegelijk pleit deze commissie  voor meer preventie en meer nabijheid.

Ik zal het allemaal wel verkeerd begrijpen…maar mij komt het over als er moet meer gepamperd worden.

*En dan nog deze uitsmijter van Staatssecretaris voor asiel Nicole De Moor. Gezin van 7 verblijft al 14 jaar in asielopvang, staatssecretaris Nicole de Moor wil achterpoortjes dicht.

14 jaar -veertien dus- al in asielopvang. Dat zijn 5.110 BBB- opvangdagen  (bed, bad en brood) Reken maar aan 45 € (gemiddeld) per persoon per dag…dan kost dat grapje van altijd maar weer nieuwe procedures opstarten enkel al aan BBB-opvang, ruim 1,6 miljoen €. Daar zijn medische en gerechtskosten NIET inbegrepen.


Standaard

2 gedachtes over “Een dag mediasprokkels

 1. Dennis zegt:

  Beste, Dre wolput

  Ik geloof al lang niet meer in de eenzijdige media.
  Gelukkig zijn er nog mensen als u met een klare kijk op de dingen.
  Met veel plezier lees ik de artikels.
  Hier zijn tenminste geen Bervoetsen, Denils of Berxen die hun linkse bagger en utopieën in reacties posten. Doe zo verder……

  Like

Reacties zijn gesloten.