Geen categorie

Mag ik uw aandacht ?!

Met deze blog richt ik mij -uiteraard- naar u beste lezer maar ook naar het college van Burgemeester en schepenen over volgende -3- aandachtspunten.

Gemeenschapsdienst

Sinds 1/1/2023, kunnen lokale besturen een gemeenschapsdienst oprichten, waarbij werklozen die langer dan 2 jaar werkloos zijn, verplicht kunnen worden ingezet. Persoonlijk geloof ik heel erg dat zo een dienst echt wel een opstap kan betekenen naar regulier werk.

In Turnhout tel ik afgelopen maand, 838 werklozen die + 2 jaar werkloos zijn. Hoe is deze groep samengesteld ? a) 459 van Belgische herkomst en 379 van vreemde herkomst. b) 44 van minder dan 25 jaar.  C) 74 van 25 tot 29 jaar d) 64 van  30 tot 34 jaar d) 92 van  35 tot 39 jaar e) 93 van  40 tot 44 jaar f) 85 van 45 tot 49 jaar. G) 101 van 50 tot 54 jaar h)120 van 55 tot 59 jaar en 166 van + 60 jaar.

Behoorlijk wat jonge werklozen dus !

Ik weet dat Groen en Vooruit principiële bezwaren hebben tegen dergelijke gemeenschapsdienst…maar weet dan wel dat géén enkele werkloze eten kan kopen van of met principiële bezwaren.

Erkenning Moskee/centrum Arrahmaan

Dat hierover zeker wat ophef en stemmingmakerij is ontstaan vanuit bepaalde hoeken in onze Turnhoutse samenleving, schreef ik al in een blog. https://wolput.com/2023/03/03/stemmingmakerij/

Maar dat er een reëel probleem is van (parkeer)overlast schreef ik ook. Trouwens is zowel het Moskee-bestuur als het stadsbestuur zich daarvan bewust. Beiden zijn ook al langer  on speaking terms inzake deze overlast.

Ik stel voor dat enkele gemeenschapswachten, samen met het moskeebestuur en eventueel de politie, deze overlast eens goed in kaart brengen. Zelf veronderstel ik dat dit vooral een probleem is tijdens het vrijdaggebed en in de Ramadanperiode die trouwens, volgens de kalender, kortelings zal doorgaan -van 22 maart tot 21 april-. Iedereen heeft voordeel bij goed nabuurschap.

Kasteeldreef – schoolstraat

Ik lees in GVA dat de schepen van mobiliteit plannen heeft voor de Kasteeldreef. Onmiskenbaar is daar een groot veiligheidsprobleem, niet in het minst omwille van het veelvuldige wildparkeren van…ouders ! Schoolstraat, fietsstraat…voor mij geen probleem. Anders wat het eenrichtingsverkeer vanuit de Hannuitstraat betreft. En wel hierom : momenteel is een deel van de Warandestraat (vanaf de Watertoren) ook verboden richting wegens een bouwwerf. Het is trouwens al redelijk vaak voorgevallen dat men deze maatregel invoert in dat stuk van de Warandestraat.

Concreet betekenen deze plannen dan wel dat de Warandeparking niet langer bereikbaar is vanuit de Hannuitstraat. Bezoekers aan de Warande (75% van buiten de stad) moeten dan een vrij lange omleiding volgen terwijl ze de ingang van de parking op amper 100 meter moeten voorbij rijden.

Ondertussen werd me, vanuit de dienst mobiliteit, volgend antwoord toegestuurd :

De Kasteeldreef wordt enkelrichting vanuit de Hannuitstraat naar de Wezenstraat.

Dat wil zeggen dat, ook indien de Warandestraat enkelrichting is richting station, je vanaf het station nog steeds via de Hannuitstraat en de Kasteeldreef naar de Warandeparking kan rijden.

En dat betekent ook dat je nog steeds een rondje kan rijden door Hannuitstraat > Kasteeldreef > Wezenstraat > Warandestraat.

Er is dus geen lange omleiding nodig voor bezoekers van de Warandeparking.

Standaard

Een gedachte over “Mag ik uw aandacht ?!

  1. Peter Hoeck zegt:

    Weer wat wijzer geworden, dank voor je cijfers werkeloosheid, is toch te hoog ondanks dat er zoveel vraag is naar personeel.

    Like

Reacties zijn gesloten.