Geen categorie

Constructief meedenken.

Af en toe krijg ik wel kritiek dat mijn blogs wel eens een beetje negatief overkomen.

Nu wil ik met deze blog aantonen dat ik ook best wel constructief (=opbouwend, vormend en positief) wil en kan zijn.

Waarover gaat dit dan ?

Donderdagochtend vertrok ik, zoals elke donderdag, naar de VZW Mekanders om daar mijn vrijwilligerswerk te gaan doen. Tot mijn grote voldoening stelde ik vast dat -eindelijk- een aannemer met groot materiaal was aangerukt om een zinkgat -op krek dezelfde plaats als waar eerder ook al een zinkgat was- langs de Steenweg Op Oosthoven, te herstellen en -hopelijk definitef- dicht te maken.

Maar, zodra ik aan de overkant van deze werf de Mesesstraat inreed, merkte ik dat in die straat, een goeie 100 meter verder, alweer een nadarhek was aangebracht omdat…ook daar een zinkgat volop in ontwikkeling is !!

Iedereen in Turnhout en zelfs daarbuiten weet ondertussen ook wel dat zinkgaten in het Turnhoutse wegennet absoluut géén uitzondering meer vormen. Ik wil niet zo ver gaan om te zeggen…dat het zelfs schering en inslag is, maar toch…

Mijn voorstel

De stad Turnhout zou er goed aan doen om een team op te richten, binnen de stadsdiensten, om deze veelvuldige zinkgaten in eigen beheer te herstellen.

Er zijn zeker voldoende werklozen en leefloners in onze stad om dergelijk team te bemensen.

En als er af en toe al eens wat groter alaam daartoe nodig is, kan dat ook wel worden gehuurd, indien niet ter beschikking binnen de stedelijke diensten.

Door dergelijk team samen te stellen zie ik alleen maar voordelen voor de Turnhoutse belastingbetalers.

 1. zinkgaten kunnen en zullen veel sneller dan nu, kunnen worden gedicht, waardoor de soms weken/maandenlange verkeershinder sterk zal verminderen.
 2. het is ook een uitgelezen kans om werklozen/leefloners op een zinvolle manier aan het werk te krijgen, die zo ervaring kunnen opdoen om later op de privé-arbeidsmarkt terecht te komen.

Wie neemt de handschoen op om dit toch wel -letterlijk en figuurlijk- constructief voorstel te realiseren ?!

Standaard

3 gedachtes over “Constructief meedenken.

 1. Staf en Liliane zegt:

  Wij moeten om de paar maanden naar openbare werken bellen om een gat te komen dichten, en dat is bij ons echt een invalsweg, alles wat van de markt komt en de kan naar de warande moet, hetgeen van oosthoven komt, degene die van Nederland komen, en dan nog alle bussen en kamions die zwaar geladen zijn, wij wonen in de Koning Albertstraat

  Like

 2. briers ghislain zegt:

  zeer goed voorstel . En wat de kritiek dat je ” blogs ” wel eens negatief overkomen : je kan geen problemen oplossen , zonder ze eerst te benoemen . Beter wat tegen schenen stampen dan lijdzaam ondergaan .

  Like

Reacties zijn gesloten.