Geen categorie

Dat kan toch niet !!

*Aardbevingen in Turkije en Syrië met tienduizenden doden en nog veel meer daklozen als gevolg.

Federaal premier Alexander De Croo (Open VLD) pleit ervoor zo snel mogelijk opvang in de regio te organiseren voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Turkije en Syrië. ‘We moeten daarover goede afspraken maken met Turkije om te vermijden dat het (hij bedoeld dus het opvang- en asielsysteem)bij ons breekt’,

Als men in ons land zou doen wat NVA-voorzitter Bart De Wever al in 2015 bepleitte, namelijk door een apart stelsel sociale zekerheid voor asielzoekers, België minder aantrekkelijk te maken…zou ons opvang- en asielsysteem nooit zo erg onder druk zijn komen te staan.

Als je als overheid, zoals bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen, onmiddellijk zwaait met het leefloon, om daarna vast te stellen dat er oh zo weinig van deze mensen staan ingeschreven bij VDAB… alhoewel er nochtans 12.800 en 25.100 volwassen mannen en vrouwen bij zijn…

*Charlotte, een dame van 34 jaar, mag in de pers haar beklag komen doen, omdat ze op één week tijd maar liefst 8 snelheidsboetes kreeg op hetzelfde traject.

Reden -volgens klaagster- de trajectcontrole was pas in werking gesteld en zij wist dat niet…want was nergens aangegeven.

Haar verdediging Zo krijg je als bestuurder toch niet de kans om je rijgedrag aan te passen?

Maar Charlotte toch, als automobilist MOET je altijd en overal de snelheidslimiet(en) respecteren. Ook als er geen trajectcontrole aanwezig is…

U hebt het al begrepen, haar geweeklaag is wat mij betreft helemaal niet terecht want eigen schuld dikke bult.

*Sihame El Kaouakibi die zich -schaamteloos- profileert op en na de zelfmoordpoging van Bart De Pauw: “Als persoon die zelf gecanceld werd, kan ik meespreken over negatieve impact op iemands leven” En die krijgt dan ook alweer een forum in de gazetten…Dat kan toch nie !

*Beringen brandstichting met als gevolg twee dodelijke slachtoffers : In de nacht van 10 op 11 augustus 2019 ontstond er een zware brand in een groot leegstaand gebouwencomplex aan de Koolmijnlaan in Beringen. Bij de bluswerken kwamen twee brandweermannen van het brandweerkorps van Heusden-Zolder om het leven toen ze bijstand leverden aan het brandweerkorps van Beringen.  De twee mannen konden niet meer tijdig uit het kraakpand komen toen er een flash-over plaatsvond.

Twee minderjarigen en een meerderjarige werden in kader van het onderzoek opgepakt. De minderjarigen waren 17 jaar op het ogenblik van de feiten, de derde verdachte 18.

De meerderjarige dader van de brandstichting die in 2019 in Beringen twee brandweermannen het leven kostte, wordt vervolgd voor opzettelijke brandstichting met de dood tot gevolg. Zijn twee kompanen – destijds minderjarig – riskeren enkel een berisping voor de jeugdrechtbank. Hun ouders draaien wel op voor de schadevergoedingen.

Ach, zo vaak al heb ik moeten denken, bij dergelijke berichten : dat kan toch niet. Bij feiten met zulke zware gevolgen enkel een berisping voor 17 jarigen ?

Waarom worden die jongeren op deze leeftijd niet gewoon uit handen gegeven,  zodat ze worden berecht als een volwassene…

Een herziening en verstrakking van het jeugdsanctierecht dringt zich op !!

Standaard

Een gedachte over “Dat kan toch niet !!

  1. Fonne Van Bruggen⁹ zegt:

    Eerst en vooral vind ik dat de leeftijd mag verminderen om volwassen te worden beschouwd.
    Verder vraag ik me steeds af, als er iets ernstig gebeurt met jongeren: waar zijn de ouders. Laatst een gevecht tussen twee 15-jarige meisjes in Mechelen. Een van die meisjes trek op zeker ogenblik mes. Komt bij mij meteen de vraag : welk meisje van 15 loopt met een mes op zak waarbij de ouders daar niks van weten. Onbegrijpelijk !!

    Like

Reacties zijn gesloten.