Geen categorie

Veelzijdige schepen

Met Marc Boogers, schepen van Mobiliteit; Wegen- en Groenbeheer en Onderwijs, hebben we in Turnhout ongetwijfeld de meest veelzijdige schepen in huis.

De man weet zich ook geweldig te profileren op domeinen als fietsstratenmaker, peuken-pakkeman, stedelijk schoonmaker en nu ook nog rattenvanger.

In zijn onverdroten ijver voor een schone stad, hebben Intussen de OVAM-vaststellers bijna zevenhonderd visuele controles verricht. Aldus de Marc. Daarbij werden 202 overtredingen vastgesteld, voornamelijk het weggooien van sigarettenpeuken. 

Ja, wat een vuiligheid zeg…en toegegeven, ik heb voordien nooit zo op die peuken gelet. Maar bij een wandeling deze namiddag langs de De Merodelei, vanaf de Prinsenstraat; zeshoek, Gasthuisstraat en Markt heb ik er wel op gelet. En er lagen best wel wat peuken op de grond.

Maar nog opvallender…nergens op dat traject was er een peuken tegel te ontwaren.

Dat peuken vies en zwerfvuil zijn…geen mens die daaraan twijfelt, denk ik toch.

Maar als volger van enkele facebookpagina’s, zoals bvb De Turnhoutse sluikstortjes, zijn het niet zozeer deze sigarettenpeuken, waaraan de doorsnee Turnhoutenaar zich stoort. Evenmin de bezoekers aan onze stad, vermoed ik.

Nee, het zijn vooral de steeds weer terugkerende sluikstortjes die onze stad erg bevuilen. Zoals dit potig exemplaar wat ik ook al maandag namiddag aantrof op de parking Loechtenberg, recht over het VDAB gebouw…

De stedelijke reiniging zal al heel lang en heel veel moeten poetsen vooraleer ze een gelijkaardige hoop sigarettenpeuken hebben verzameld…

En als we het dan toch over een propere stad hebben, vraag ik me af hoe onze stedelijke schoonmaker-schepen denkt dit probleem op te lossen… ook natuurlijke vervuiling is…vuil en smerig !

Waar onze veelzijdige schepen zich echter helemaal niet op profileert is de abominabele kwaliteit van het Turnhoutse, binnenstedelijk weggennet, stoepen enz. …

En waar je ook niets van verneemt is hoe vaak steppers die nog steeds met grote snelheid over de stoepen vliegen of zich met meer dan één op een step verplaatsen, al gepakt werden ?!

Soms fluistert met hardop dat Marc Boogers in 2024 géén kandidaat meer zal zijn. Wie zal dan al die promo-priet-praatjes aan de pers vertellen ??

Standaard

3 gedachtes over “Veelzijdige schepen

 1. Andre Lauwers zegt:

  niet alleen de binnenwegen maar eveneens de wegen in de buiten wijken (b.v. schorvoortstraar ) die erbarmelijk zijn vooral voor fietsers en daar wordt niets aan gedaan

  Like

 2. Wim Moonen zegt:

  Inderdaad een veelzijdige schepen die veelzijdig te kort komt in het uitvoeren van zijn ambt. Er zijn, spijtig genoeg, genoeg voorbeelden van wat er allemaal misloopt. Geen arbeiders genoeg om dit op te volgen? Mensen moeten werken voor hun loon, zet dan doppers en leefloners aan het werk, om de stad proper te houden.

  Verzonden vanuit Mailhttps://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=550986 voor Windows

  Like

Reacties zijn gesloten.