Geen categorie

Waarom haten zij mijn Vlaming zijn ?!

Laat me beginnen met duidelijk te maken dat dit een vraag is in overdrachtelijke zin en zeker niet gericht naar mijn talrijke lezers. Integendeel zelfs.

Nee, deze vraag richt zich uitdrukkelijk naar een aantal journalistieke schrijvelaars, meer bepaald naar vijf erg linkse pennenridders, zoals daar zijn -in willekeurige volgorde- Marc Reynebeau (DS); Walter Zinzen (schrijft met vitriool in alles wat links is) Bert Bultinck (Knack) Bart Eeckhout (DM) en Joël De Ceulaer (ook al DM) en uiteraard, maar buiten categorie, de internetkrant Apache.

Deze heren laten geen enkele gelegenheid onbenut om te schieten op het rechtse Vlaanderen. Neem nu als voorbeeld de VRT tv reeks het verhaal van Vlaanderen.

Opinies na columns werden geschreven met de meest onzinnige en vooral ongefundeerde afbraak-meningen over dit programma. Maar deze, door links georchestreerde aanval belet niet dat deze erg interessante tv-reeks, om en bij de 1,8 miljoen kijkers boekt.

Ik ben er daar één van. En als bewuste Vlaming voel ik mij persoonlijk geviseerd door dergelijke schrijvelaars.

Het is geen geheim dat ik kies voor fatsoenlijk rechts. En het is al lang duidelijk dat de genoemde schrijvelaars niet(s) liever doen dan alle –rechtse– Vlamingen te beschouwen als extreem-rechts, collaborateurs, racisten, onverdraagzaam en doodgravers van de solidariteit.

Wel nu, mijne heren, niets van dat alles is noch op mezelf, noch op de overgrote meerderheid van Vlamingen van toepassing

Er is dus geen enkele reden om mij of ons te haten, laat staan om het (niet extreem) rechtse Vlaanderen kapot te schrijven.

Elke rochel die jullie zo graag en veelvuldig spuwen op een partij als NVA, is slapende winst èn versterking voor het extreemrechtse VB.

Standaard

2 gedachtes over “Waarom haten zij mijn Vlaming zijn ?!

  1. Rik zegt:

    Het ultralinkse ‘ons kent ons’ groepje, deel van het meubilair in De Afspraak, Terzake, etc…Horen zichzelf graag praten en gedijen enkel in groepjes met hetzelfde gedachtegoed. Met hun schijnbare tolerantie voor alles en nog wat zijn het net deze types die iedereen in vakjes steken en alles kaltstellen wat enigszins afwijkt van hun utopisch wereldbeeld. De vrijheid van meningsuiting geldt enkel voor hun mening, al de rest wordt geklasseerd als extreemrechts gezeik. Ze staan dichter tegen het communisme dan ze zelf beseffen. Het is dankzij deze bespottelijke figuren dat ik me wekelijks afvraag of ik mijn abo’s op de respectievelijke kranten/weekblad waar zij voor schrijven, zou opzeggen. Het zijn net deze figuren die elk onderwerp polariseren door niet open te staan voor andere meningen, ideeën en zodoende tot oplossingen te komen. Zum kotsen. Mvg

    Like

Reacties zijn gesloten.