Geen categorie

Uit een ander vaatje tappen

We zijn nog maar juist dit jaar begonnen en ik denk al vooruit naar 2024. Dat zal immers een verkiezingsjaar worden.

In mei 2024 zijn er verkiezingen voor zowel het federaal, het Vlaamse als het Europese parlement. Op zondag 13 oktober zijn er de gemeenteraadsverkiezingen. Voor deze verkiezingen is er géén stemplicht meer.

Uit een ander vaatje tappen

Sommigen zullen wellicht verwachten dat ik omwille van deze verkiezingen, voor de inhoud van mijn blogs het geweer van schouder zal veranderen.

Dat ik niet meer zal schrijven dat mobiliteitsschepen Boogers enkel maar oog heeft voor fietsers in Turnhout. Fietsstraten ja, maar stuk voor stuk zonder ook maar een minimum aan fietscomfort.

Of dat er nog steeds géén begin van uitvoering is gegeven aan de heraanleg van bvb het Beggaplein, een schandvlek in onze stad en bovendien een ingang voor het Begijnhof, wat Unesco werelderfgoed is. (was voorzien voor 2022) https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210122_95628369

Of dat hij al bijna 5 jaar -langer dan deze legislatuur- aan het studeren is waar de -tijdelijke- verkeerslichten aan het kruispunt Everdongenlaan-Stwg. Op Tielen een definitieve plaats kunnen krijgen (geplaatst in het voorjaar van 2018 !!) Oei, nu staat het toch alweer geschreven en gedrukt

Gesneden brood

En wat mijn zeer gewaardeerde cijferblogs betreft. Over hoe onze bevolking is samengesteld, wie er werkloos is of leefloon ontvangt… enz. Ja, ik weet en besef dat dit vaak gefundenes fressen is voor het extreem-rechtse VB. Maar alle gegevens die ik in mijn blogs verwerk komen uit officiële databanken, die iedereen kan raadplegen. Dus ook hier zie ik geen reden om uit een ander vaatje te tappen.

Over cijfers gesproken…

De werkloosheid in Turnhout zit al een heel jaar muurvast ! Zo tonen de cijfers aan. Een jaar geleden (12/21) waren er evenveel werklozen als nu. How…ik mag niet liegen. Met 2.148 werklozen in december 22 zijn er welgeteld twee werklozen minder… De werkloosheidsgraad bleef met 10,2% ook gelijk ! De enige markante verschuiving zit in de herkomst van die werklozen. In december 2021 telden we 1.025 van Belgische herkomst (=47,7%) en 1.125 van vreemde herkomst (= 52,3%) Een jaar later tellen we 936 Belgen (=43,6%) en 1.212 van vreemde herkomst (=56,5%)

Hallo schepen Op De Beeck, schepen Kelly Verheyen, Hallo werkgevers, VDAB, OCMW… wie pakt deze problematiek nu eindelijk eens ten gronde aan ?!

Standaard

13 gedachtes over “Uit een ander vaatje tappen

 1. briers ghislain zegt:

  wie weet is juist die partij , die men geen munitie wil geven , diegene die uit een ander vaatje wil tappen ?

  Like

  • het interesseert me ècht wel mateloos hoe deze partij (u bedoelt ongetwijfeld het VB) deze problematiek dan wel zou aanpakken. Maar misschien heb jij wel kennis van de oplossing die deze partij zou toepassen. Ik zou het alvast willen vernemen Ghislain.

   Like

  • Dat is inderdaad dè vraag Rene. De werkloosheid in Turnhout is zowel naar aantal als naar samenstelling een probleem dat meer en meer ettert binnen de samenleving. Daarom ook roep ik op om nu eindelijk, met vereende krachten (werkgevers, VDAB, OCMW en allerlei tewerkstellingsprojecten) deze problematiek ten gronde aan te pakken.

   Like

  • briers ghislain zegt:

   Het vlaams belang kan al proberen de samenstelling van de niet actieve groep aan te passen door een veel strenger immigratiebeleid . waarbij de nieuwkomers die een meerwaarde betekenen , correct behandeld en betaald worden , en de anderen buitengehouden . En waar ook bij de eigen mensen werken aangemoedigd in plaats van fiscaal bestraft worden .

   Like

   • mijn antwoord op beide reacties wat het VB betreft. Voorafgaande vraag : kan en zal het VB ‘ooit’ wel bereid zijn om regeringsverantwoordelijkheid op te nemen. In een federale regering zullen ze wellicht nooit terecht komen. Het niveau waarop beslissingen inzake migratie worden genomen is wel het federale. Maar, nog veel belangrijker om weten is dat zowat alles wat met migratie te maken heeft onderhevig is aan Europese en internationale regels en wetten… (kijk maar eens naar wat Italië met zijn rechtse regering allemaal NIET kan doen…) Bovendien : als men NU de poorten zou sluiten, wat gewoonweg ondenkbaar is, hebben die vele werklozen nog steeds géén job !!

    Like

   • briers ghislain zegt:

    Wie is verantwoordelijk voor het ” cordon sanitair ? het VB niet , de rest wel . En dat het hen op een bepaald ogenblik goed uitkwam , dat klopt . Maar zeggen dat mensen ” langs de zijlijn staan roepen … , maar weigeren ze de kans te geven te bewijzen dat ze het even slecht als de rest zouden doen , en dan janken dat ze ” alleen maar aan de zijlijn staan roepen ” , getuigt van intellectuele oneerlijkheid .

    Like

   • Vergis u niet, Ghislain. Ik ben absoluut tegenstander van het cordon…maar ook zonder cordon zou ik persoonlijk niet of nooit samenwerken met dit VB. En zo zijn er -zonder twijfel- héél veel politci, Samenwerken doe je op basis van een programma, waarin gemeenschappelijke noemer(s) moeten zijn en met bepaalde personen. Met andere woorden Ghislain, het is pas intellectueel oneerlijk dat het VB zich wèl blijft beroepen op dat cordon om géén ‘schoon schip’ te moeten maken met een aantal van hun mandatarissen en programmapunten. Het is op die basis en niet zozeer op het cordon, dat ze ‘liefst aan de zijlijn blijven staan’.

    Like

   • briers ghislain zegt:

    Indien het VB schoon schip zou maken met een aantal van hun mandatarissen , die , ik geef toe , soms te extreem zijn in hun uitlatingen , zal de meute toch pas tevreden zijn wanneer of tom VG zichzelf uit de partij zet , of tot ze hun volledig programma verloochenen . Ecolo en de PS zetten hun meest extreme die hard communisten en ecofashisten toch ook niet uit de partij .

    Like

   • Voor de tweede keer : vergis u niet Ghislain, ik ga hier niet eindeloos discussiëren over andere partijen dan het VB. Het was toch die partij waarvan U dacht/denkt dat zij de oplossing(en) in pacht hebben. Daar wil ik het dan ook bij houden !

    Like

 2. Fonne Van Bruggen zegt:

  Er is zoveel te doen over de vooruitgang van het VB.
  Ik zie maar een reden waarom. Cordon sanitair.
  Zo blijft VB langszij de zijlijn blijven roepen en tieren dat niks goed gaat door de schuld van de niet -Belgen, de migranten.
  Geef het VB regeringsverantwoordelijk-heid om de migratieproblematiek op te lossen. Plus vele andere vooral sociale problemen im op te lossen. En je zal merken dat VB moet regeren met een andere partij. Compromissen moet sluiten wat haar imago in de korst mogelijk tijd zal aantasten.

  Like

Reacties zijn gesloten.