Geen categorie

Een post op facebook kan als een steekvlam zijn

Op 22 december : volgend bericht in de FB groep ge zé van Turnhout as ge

Vandaag een parkeerboete gekregen in de paterstraat .Had een ticket genomen maar was 4 minuten te laat terug bij mijn wagen .zal volgende keer wel buiten Turnhout gaan winkelen .Mercie stad voor je stadsgenoten buiten te jagen……

Alhoewel deze dame duidelijk een parkeerovertreding heeft begaan van, naar eigen zeggen, 4 minuten (maar dat is even snel gezegd als pakweg 40 minuten…) èn de parkeerwachter zijn taak correct heeft uitgevoerd, is dit meteen het startsein -bijna 300 reacties- van een wedstrijd : hoe boor ik mijn stad en de mensen die parkeercontrole doen, het snelst en op de meest grove wijze, de grond in…

Enkele reacties (integraal, dus met taalvouten en al overgenomen van FB): Das typisch, ik krijg het daar ook van op mijn Heupen, iedereen kan al is een paar minuten te laat zijn, moet da dan direct bestraft worden,, maar de boete schrijver zal zicht dol gelukkig gevoeld hebben zeker

Heel triestig, het geld uit de zakken van de brave burger kloppen

Ik ging mijn bestelling ophalen in de Weereld Efkes want er stond niemand en prijs.Ben zeker dat die 2 achter de hoek staan 

Nvdr : inderdaad, permanent staat er een controleur aan elk van de 116 parkeermeters in onze stad… (sic) elke dag van 9 tot 18.00u, behalve op zon- of feestdagen

Schandalig is dat snap niet dat ze mensen vinden die de job willen doen

En in december een ramp wand nu krijgen ze een bonus dus let heel goed op

Gelukkig zijn er ook heel wat mensen die de auteur van deze FB-post terecht wijzen omwille van haar eigen fout…maar die krijgen onmiddellijk het etiket van zageman of zelfs wereldverbetaar opgeplakt.

En een dame die suggereert van zoveel mogelijk de fiets te nemen krijgt ook al de volle laag. Of zij wel weet hoeveel fietsen er elke maand gepikt worden in Turnhout ?! (ja, ik weet dat, in 2021 werden 265 fietsen gestolen. Dat is meteen ook één van de laagste cijfers sinds 2011…) Een andere reactie dan weer kaffert deze dame uit met een heus overzicht van haar boodschappenpakket (waar je volgens mij makkelijk een lichte vrachtwagen mee kan vullen…)

En natuurlijk mag ook de nostalgie niet ontbreken zoals in deze reactie : Ook de rede waarom er veel zaken sluiten de laatste jaren . Vroeger veel gezelliger met parking op de markt . Je moest daar ook betalen maar nam je er graag bij

Het dwingend advies Bezwaar aan tekenen; werd gelukkig onmiddellijk gepareerd, door deze reactie   tegen wie?,omdat ge zelf te laat bent?

En om af te sluiten de meest hilarische reactie Zo is de parking le bon ook. Dan gaat ge betalen, komt ge aan de bareel gaat die al open voor da ge uw ticket erin gestoken hebt.

Enkele mensen maken haar snel duidelijk dat dit een parking is die werkt op basis van nummerplaatherkenning nà betaling…het antwoord dat daarop volgt, is dit Daarmee dat het vorige keer niet lukte. Ik dacht amai das weggegooid geld ze. Ik ga zo is proberen ja staat ge voor een slagboom die ni open gaat.

Als verdacht individu in Turnhout kan ik niets publiceren op deze FB-pagina, zonder goedkeuring van een beheerder.

Ik ken uiteraard de policy (gedragslijn) van deze FB-pagina onvoldoende, maar heb me al héél vaak volgende bedenking gemaakt

ge zé van Turnhout as ge goed kunt zagen, uw eigen stad waar je woont en leeft graag de grond inboort, de mensen die er werken en hun job doen meedogenloos kan bekritiseren en mensen oproept om deze stad zoveel mogelijk te mijden.

Standaard

2 gedachtes over “Een post op facebook kan als een steekvlam zijn

Reacties zijn gesloten.