Geen categorie

Een statement

Ik ben vandaag 68 jaar geworden en wil iedereen van harte dank zeggen voor de vele verjaardagwensen. Daar kikkert een mens van op.

Maar ik wil ook graag even je aandacht vragen voor een statement. En dat doe ik omdat er nogal wat mensen zijn in Turnhout, die mij bewust verkeerd inschatten.

Zo alvast wat mijn blogs betreft.

Ik schrijf heel vaak en veel over onze Turnhoutse samenleving in diversiteit. Met de nodige cijfers en gegevens onderbouwd.

Cijfers die allemaal uit officiële databanken komen en die voor iedereen raadpleegbaar zijn. Maar vooral ook informatie die in de reguliere media niet aan bod komt. Het is ook mijn overtuiging dat te weinig politici gebruik maken van deze databanken… en bijgevolg ook niet of te weinig de juiste beleidsbeslissingen nemen

En ik mag met zekerheid stellen dat heel veel mensen deze informatie, gegevens en cijfers graag lezen. Dat merk ik ook aan de reacties die ze mij sturen, eveneens aan het aantal lezers van mijn blog (nu al ruim 37.000 dit jaar)

Eerlijk-rechttoe/rechtaan-rechtvaardig

Mijn blogs zijn openbaar, deelbaar en wat erin staat mag door iedereen worden gedeeld.

Uiteraard ben ik me ervan bewust dat extreem-rechts deze cijfers kan gebruiken in een andere context dan waarvoor ze bedoeld zijn. Maar dan ben ik tenminste zeker dat ze de juiste cijfers kennen.

Niemands marionet en niemands woordvoerder

Maar daaruit besluiten dat ik een marionet zou zijn van extreem rechts is absoluut onjuist ! Dat ben ik niet, wil ik ook niet zijn en zal ik ook nooit worden. Evenmin ben ik iemands woordvoerder, tenzij van mezelf !

Dat de almaar groeiende diversiteit in Turnhout, net zoals bij vele medebewoners, ook mij zorgen baart, dat hebben mijn lezers ook al wel lang begrepen.

Maar van zodra ik op sociale media of in reacties op mijn blogs merk dat de grens tussen racisme, haat en het  cultiveren van een vijandsbeeld tegenover die anderen, erg dun is en de boventoon haalt, branden bij mij alle rode lichten en zal ik daar ook tegenin gaan.

Helaas moet ik dat de laatste tijd meer en meer doen. Dat dit bijna altijd het gevolg is van een georkestreerde campagne uit een bepaalde hoek maakt reageren des te noodzakelijker.

Om het concreet te maken wat ik juist bedoel schreef ik recent nog deze blog https://wolput.com/2022/11/26/sfeerbedervers/

Standaard

6 gedachtes over “Een statement

 1. ghislain briers zegt:

  Van zodra je bepaalde vragen stelt , word je door bepaalde media als ” extreem rechts “, ” haatverspreider ” en dergelijke meer gebrandmerkt . Resultaat : de kritische mens vind deze begrippen zo uitgehold , dat het hem geen moer meer kan schelen van door de deugpronkers als dusdanig gecatalogeerd te worden . En al verschillen we over een aantal zaken van mening , je gebruikt steeds correcte cijfers en duidelijke redeneringen .

  Like

 2. Rik zegt:

  Dag Dré, allereerst, gelukkige verjaardag!
  Zoals ik al een aantal keer in mijn antwoorden op jouw blogs heb geschreven, is het spijtig dat je (men) verketterd wordt eens je bepaalde problemen aan de kaak stelt. Vooral inzake migratie en integratie, kortom de ganse asielindustrie.
  Ik blijf het tot in den treure herhalen, hoe kan je nou problemen oplossen als deze niet gestaafd mogen worden met cijfers, laat staan uitgesproken mogen worden? Is het begin van een oplossing niet steeds deze te benoemen en hierover in dialoog te gaan?
  Ik neem dit onze politieke kaste zeer kwalijk dat stilzwijgen en de andere kant opkijken blijkbaar volgens hen de remedie hiertegen is. . Al sinds de befaamde ‘zwarte zondag’ is dit het recept. Wel, het werkt niet. De dooddoener aller tijden is dan dat niks, maar dan ook niks in de kaart van (extreem)rechts mag spelen.
  Ik begin te denken dat dit een makkelijkheidsoplossing is. Immers, als men met niemand in dialoog moet (wil) gaan, hoef je je argumenten ook niet te staven én hoeft men geen oplossingen aan te reiken. En laat dat laatste volgens mij sommige mensen wel goed uitkomen. Ze hebben er geen oplossing voor.
  Mensen die geen antwoord weten op je cijfers, je goed gedocumenteerde feiten, kan je er meestal zó uithalen. Ze spelen immers altijd op de man, ad hominem.
  Een geruststelling, want dat betekent meestal dat je goed bezig bent. Mvg

  Like

Reacties zijn gesloten.