Geen categorie

Eva en Katrien, busje kwam zo

Vrijdag 11 november, kenden we de eenenvijftigste editie van Nationale Vrouwendag.

En, zoals we dat ook horen bij een gaypride, zijn vrouwenorganisaties en experten van mening dat deze vrouwendag nog steeds nodig is !

Amper één week later op 18 november worden twee politieke topvrouwen gewoon voor de bus gesmeten.

Voor de ene, Katrien Verhegge, die met niet al te zachte dwang naar de uitgang werd gedwongen door Vlaams minister Hilde Crevits, hing dit al een hele tijd in de lucht.

Het was al na het ontslag van Wouter Beke als minister in de Vlaamse regering duidelijk dat de crisis in -vooral- de sector van de crèches niet onder controle kwam.

Op federaal niveau viel het doek voor Staatssecretaris Eva De Bleeker. Eerder in de week loodste ze maar liefst 1,5 miljard euro in de begrotingstabellen, waardoor het tekort nog een stuk groter werd.

Zij deed dat uit voorzichtigheid omdat tegenover deze 1,5 miljard -btw verlaging op energie- geen inkomsten staan uit de te verhogen accijnzen.

Een blaam van groot formaat voor premier De Croo. Die dit niet pikte en zijn staatssecretaris verplichtte om een zware vernedering IN het parlement te ondergaan en daar haar fout –die er géén is– te moeten toegeven.

Een fout die er inderdaad géén is, want zelfs enkele regeringspartners geven toe dat die accijnsverhoging er NIET tijdig èn volledig zal komen, wat wellicht bij de begrotingscontrole in maart, ook zal blijken.

Zaak -niet- gesloten

Case closed ? Nee hoor, want uiteindelijk stonden er nog wat kleine foutjes in de nieuwe tabellen. Meteen was het zeker : Jonkvrouw Alexia Bertrand, zou Eva stante pede vervangen. Zelfs nog voor Eva haar ontslag zelf kon aankondigen.

Wie doet uitschijnen of wil geloven dat dit een echte last-minute beslissing was, is eraan voor de moeite.

Dit was met de Jonkvouw al langer zo afgesproken, zonder twijfel !

Zoals bij de sjotters

De tweede fout die de media in deze maken is te stellen dat Open VLD met deze keuze aan collega (MR) voorzitter Bouchez een zware tik zou uitdelen.

Nee hoor, Lachaert èn Bouchez hebben duidelijk een één-tweetje gespeeld, als (h)echte ploegmaten onder het motto wij zijn toch allemaal liberalen…

En wie wil geloven dat deze Jonkvrouw is aangetrokken omwille van de begroting…forget it ! Die maken trouwens de cabinetards van premier De Croo zelf wel op.

Foefelare Trucare

Lachaert zet haar nu al in, als een belangrijke pion voor de verkiezingen van mei 2024. Het zitje van staatssecretaris is daarbij enkel een tussenstap om ze te piloteren.  https://www.gva.be/cnt/dmf20221118_96420322

Wat we nu hebben gezien van Open VLD is absoluut niet fraai.

Noblesse oblige -adeldom schept verplichtingen – zegt men.

Maar de show die hier is opgevoerd heeft wat mij betreft alles weg van foefelare trucare, zoals Urbanus het als goochelaar, altijd al vertelde

Standaard

Een gedachte over “Eva en Katrien, busje kwam zo

Reacties zijn gesloten.