Geen categorie

Brusselse alarmbellen werken NIET

Wat een laffe terroristische daad alweer…mijn oprechte deelneming aan de familie, vrienden en collega’s van de vermoorde en zwaar gewonde agent.

Maar nu er steeds meer informatie doorsijpelt, kan ik niet anders dan vaststellen dat deze moord had kunnen worden voorkomen.

Om 10.00 komt de moordenaar bedreigingen uiten naar de politie in een Brussels politiekantoor.

HLN : “Politie Evere. M. biedt zich aan in het politiekantoor. Hij stamelt dat hij de politie haat, naast een resem andere onsamenhangende opmerkingen. Uiteindelijk vraagt hij om psychologische hulp. De politiediensten contacteren de dienstdoende magistraat van het parket van Brussel om een gedwongen psychiatrische opname te starten. Hij voldoet echter niet aan de wettelijke voorwaarden, net omdat hij bereid was vrijwillig een psychologische behandeling te ondergaan.De dienstdoende magistraat besluit dat de politie de man naar de psychiatrische eenheid van het Cliniques Universitaires Saint-Luc moet brengen.”

Dat hij geradicaliseerd is èn bovendien op de Ocadlijst staat…is voor de magistraat van dienst bij het parket, géén reden om de man te laten colloqueren, laat staan aan te houden…want hij volgt liever het boekje…van vrijwillige opname

HLN : Zo stond hij al sinds 2015 op de CELEX-lijst, de lijst van van de Cel Extremisme van de gevangenissen. De man staat ook op de OCAD-lijst, de lijst met personen die een extremistische of terroristische dreiging kunnen vormen voor België. Hoe de man gisteren het psychiatrisch ziekenhuis kon verlaten, is voorlopig onduidelijk.

Zodra de politie wist dat deze moordenaar het ziekenhuis had verlaten, hadden ALLE alarmbellen moeten afgaan.

Zo had er een onmiddellijke waarschuwing moeten gaan naar ALLE agenten in het Brusselse gewest, om hen in een verhoogde staat van paraatheid te brengen èn had wellicht ook een terreuralarm moeten worden afgekondigd. Minstens het dreigingsniveau te verhogen !!

Standaard

5 gedachtes over “Brusselse alarmbellen werken NIET

 1. Rik zegt:

  Het was gewoon ‘an accident waiting to happen’. Dit is te wijten aan politiek verzuim. Al jaren kampen onze politiediensten met meer en meer agressie, verbaal én fysiek geweld tegenover hun (onze) agenten en hier komt zelden reactie op van onze politieke dwaallichten tenzij de obligatoire twitterboodschapjes van medeleven. Hoe vaak heb ik op sociale media al filmpjes gezien waarop agenten in elkaar worden geslagen (herinner het beest dat een agente neersloeg met een krik) en zij toch niet de reflex hadden (of is het angst?) om hun wapenstok, spray of vuurwapen te gebruiken. Wordt dit opgelegd van bovenaf want ik begrijp het niet?? Is de angst voor een onderzoek door het Comité P. zo groot dat ze liever een pak slaag krijgen dan op gepaste wijze te reageren?? Het lijkt wel of onze agenten aan handen en voeten gebonden zijn, maar door wie en waarvoor?
  Anderzijds hebben we schokkende beelden gezien van mensen die de opgelegde regels inzake corona overtraden en hardhandig werden ontzet. Toen was het blijkbaar wel geoorloofd. Ik zit steeds meer en meer met een onbehaaglijk gevoel dat sommige gemeenschappen zich meer mogen permitteren dan andere. Is dit omdat die groep zelf geen geweld schuwt en dit als een lopend vuurtje zou kunnen uitbreiden naar een hele wijk die letterlijk in brand staat? (auto’s, winkelpanden tot zelfs politiekantoren) Het is in ieder geval de verkeerde aanpak en de verkeerde boodschap. Zachte heelmeesters…Mvg

  Like

 2. Carine⁷ Ilsbroux zegt:

  De dader vroeg om hulp. Ging akkoord met opname. Voor veiligheid van iedereen had hij in de cel kunnen verblijven.

  Like

 3. Carine⁷ Ilsbroux zegt:

  Was hij voor 100 % geradicalisseerd ? Dan gooi je een bom in het flikkekantoor .
  Moest dat mijn zoon zijn, het leven verliezen na een messteek dan eiste ik ontslag van de minister en een verhoor van de collega’s aan de balie.
  Ik zou in de krant staan, zeker weten !

  Like

Reacties zijn gesloten.